Atlétika: büszkén dolgoznak tovább a Titánok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

atletika_01_ia

Országos bajnokságokra és nemzetközi versenyekre készülnek a Titán TC atlétái: a sűrűnek ígérkező tavaszi időszak előtt beszélgettünk Menyhárt Zoltánnal.

A Titán TC atlétái Hajdu Sándor vezetésével egy brnoi edzőtáborban vehettek részt, míg a Menyhárt Zoltán által vezetett csoport kihagyta a fedett pályás szezont, a kilométergyűjtés mellett tornatermi edzésekkel dinamikus láberőt szereztek az elmúlt időszakban annak érdekében, hogy innentől a gyorsítási munkára fókuszálhassanak. A korosztályos bajnokság mellett a felnőtt fedett pályás bajnokságban álltak rajthoz a Titánok, az eredmények közül mindenképp kiemelendő Fekete Gábor teljesítménye, 49.09-es 400 méteres eredménnyel zárta a fedett pályás versenyt, míg a felnőtt magyar bajnokságon a 4×400-as váltó bronzérmet ért el. “Ettől a héttől a pályán lévő edzéseket szerettük volna elkezdeni, ennek előkészítését meg is kezdték, de az esőzés közbeszólt. Remélhetőleg a hét végén, vagy a jövő hét elején már rá tudunk menni, és komolyabb 400-at és 200-at tudunk rajta futni, de jönnek a hosszabbtávos edzések is” – fogalmazott a Titán TC szakosztályvezetője.

A kicsikkel terematlétikai versenyen szerepeltek, jövő héttől pedig a mezei diákolimpiára készülnek a Titánok. Amennyiben az idő engedi, akkor az első pályaversenyt április nyolcadikán, Zentán rendezhetik, ez már egy képet adhat arról, hogy hol tartanak Menyhárt Zoltán tanítványai. A hónap végén a megyei diákolimpia pályaversenyét rendezik Hódmezővásárhelyen, ahova már úgy érkeznének meg a szegediek, hogy a május végi, országos döntőre ne a legrosszabb sávokat kapják az elért idők alapján. “Ezért is volna fontos, hogy minél hamarabb rendbe kerüljön a pálya. Több olyan korosztályos verseny lesz még, ami nagyban befolyásolja a ’98-as gyerekeknek mind a tanulmányi, mind a sporteredményüket. Remélem, mind a kettőre tudnak majd koncentrálni. Már lekértem a szerbektől a versenyprogramot, amit a belgrádi Eb után kézhez is kaptam, így kiírogattuk, hogy melyik versenyen lenne érdemes rajthoz állnunk, összeegyeztetve a hazai programmal. Inkább a május végi-jónius eleji programokra koncentrálunk, hogy a nemzetközi versenyeken, magyar bajnokságokon legyenek a gyerekek jó állapotban. Több szakosztály már megkezdte a pályán lévő edzéseket is, mi ezt még nem tudtuk megoldani, de ezt a minimális lemaradást remélhetőleg be tudjuk hozni” – részletezte Menyhárt Zoltán, aki hozzátette, szeretnék, ha Fekete Gábor korosztályos válogatottsága is sikerülne.

A pályakérdésre kitérve: a tervek szerint a Felső Tisza-parton épülne fel az új kézilabdacsarnok, így a Titán TC-nek is új helyre kellene költöznie. Ezzel kapcsolatban Menyhárt Zoltán elmondta, olyan információval rendelkeznek, ami szerint jelen pillanatban a fedett uszoda megvalósításához szükséges forrás áll rendelkezésre, a csarnokról nem esett szó. “Amíg ezt mi a városatyáktól nem halljuk, addig reménykedünk. Eddig odáig sem jutottunk el, hogyha nekünk költöznünk kell, akkor hova kellene mennünk. Én úgy tájékoztattam az edzőkollégákat, hogy dolgozzunk azért, hogy az eredmények rendben legyenek. Azt illetően továbbra is tiszta fejjel tudunk gondolkozni, hogy fejlesztések nem várhatóak, annak viszont örülnék, hogy a pálya rendben legyen. A tavaly érkezett akadályokat rendbe rakjuk, szeretnénk még 20-25 gátat is rendbe tenni, és ha a lányok is szeretnék, akkor május elején egy ügyességi, gátfutó versenyen is részt vennénk. Minden rajtunk áll, ha akarjuk, csináljuk, ha nem, akkor feladhatnánk az egészet, de ezek nem mi volnánk, a Titánok”.

Úgy folytatta, edzőként elsősorban abban kell gondolkozniuk, hogy azokat a diákokat, akik az érettségi után elhagyják a várost, igyekeznek a legjobb szakemberekhez továbbítani, míg a fiatalabbaknál elsősorban az a probléma, hogy megtalálják azokat, akik hosszú távon az atlétikában gondolkodnak – és akár részt vehetnek a 2018-as fiatalok, 18 éven alattiak olimpiáján. “Akik alkalmasak voltak rá, azok ilyen körülmények között is odakerültek. A sikerekhez azonban a szülői háttér is kell, mint ahogy az is, hogy a gyerek igazán akarja ezt a dolgot” – fejtette ki a szakosztályvezető.

A Titán TC továbbra is sok szeretettel várja az atlétika iránt érdeklődő gyerekeket, míg március 18-án 10.40-től egy dél-alföldi régiós mezei futóversenyt rendez a klub a Felső Tisza-parti stadion területén, ahol a 2005-2006-os korosztály részére egy közel 2 km-es, a 2007-2008-asoknak egy 1300 éteres, míg a legfiatalabbaknak 650 méteres távval várja az érdeklődőket, elsősorban azoknak az iskoláknak ajánlják ezt az eseményt, akik részt vesznek a kölyökatlétikai programban.

Előző sztori

Borovics Tamás: Most kezdek csak konyítani igazán a szakmához

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: odavágna az Atomnak a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek