Egészség

A gyulai kórházba is szállítottak egy kanyarógyanús beteget

A gyulai kórházba is szállítottak egy kanyarógyanús beteget

2017. március 17., péntek
A gyulai kórházba is szállítottak egy kanyarógyanús beteget
sztetoszkop_orvos_egeszsegugy

Átvett egy kanyarógyanús beteget Csongrád megyéből a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának infektológiai osztálya - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ) kommunikációs osztálya pénteken az MTI-t.

Laboratóriumi vizsgálattal megerősített kanyarós beteg nincs Békés megyében - húzták alá. Mint írták, a beteget ellátó gyulai osztály dolgozóinak oltási státusát felmérték, részükre az oltóanyag biztosított. Az MTI kérdésére válaszolva közölték: Békés megye egészségügyi intézményeiben a dolgozók beoltottságának felmérése folyamatban van. Arról nem adtak tájékoztatást, mikor kezdődhet az orosházi, a gyulai és a békéscsabai intézményben dolgozó egészségügyi személyzet immunizálása, és hogy hány dolgozót kell beoltani a védőoltással. Hozzátették: a védőoltás a nagykereskedők rendelkezésére áll, a patikák be tudják azt szerezni.

Oroszi Beatrix

, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvosa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, 52-re emelkedett a kanyarógyanús esetek száma az országban, és ebből 15 esetben igazolták is a betegséget. A gyanús esetek közül hármat kizártak, 34 esetben pedig a laboratóriumi vizsgálatok még folyamatban vannak. A héten igazolt két új eset a makói kórházban kialakult járványhoz tartozik - tette hozzá, kiemelve: továbbra sincs országos járványveszély.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.