Sport

A futásé lesz a főszerep szombaton Algyőn

A futásé lesz a főszerep szombaton Algyőn

2017. március 31., péntek
A futásé lesz a főszerep szombaton Algyőn
1_futofesztival_plakat_02.23. A4-page-001

Szombaton először rendezik meg az Algyő-MOL Futófesztivált, amelyen a profik mellett az amatórök is megmérettethetik magukat. Ez lesz az első alkalom, hogy a településen félmaratoni távon is elindulhatnak a futás szerelmesei.

Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület, a MOL Nyrt. és Algyő nagyközség önkormányzatának támogatásával első alkalommal rendezi meg az Algyő-MOL Futófesztivált. Bár a futás játssza majd a főszerepet szombaton Algyőn, kiegészítő programként A Lehet Könnyebben Egyesület egészségnappal is várja a futókat, kísérőiket, barátaikat és családtagjaikat. Ez lesz az első alkalom, hogy a településen félmaratoni távon is elindulhatnak a futás szerelmesei, de természetesen a szervezők gondoltak azokra is, akik ilyen nagy feladatnak még nem mernek nekivágni: a legkisebbek 300 és 600 méteres távon mérhetik össze tudásukat, a bátrabbak pedig két kilométert is teljesíthetnek. A kiemelt versenyszámok természetesen a negyedmaraton (10,5 kilométer) és a félmaraton lesznek. Érdekesség, hogy a félmaratoni távot párban is lehet teljesíteni, így a párosok tagjai szintén egy-egy negyedmaratoni távot futhatnak le. Az egyéni félmaratoni távra 12 éves kortól lehet jelentkezni, a többi táv esetén nincs nevezési korhatár. Bár az előzetes regisztráció lezárult, a szervezők még a helyszínen is fogadnak korlátozott számban nevezést, akik nagyjából ötszáz futóbolondra számítanak hétvégén. A helyszíni nevezésre legkésőbb a választott táv rajtja előtt fél órával lesz lehetőség. A versenyen minden felkészült futó, sőt kerekes székesek is rajthoz állhatnak, de várják babakocsis futók jelentkezését is a szervezők. A negyedmaratoni és félmaratoni táv teljesítői befutóéremmel gazdagodnak.

egeszsegnap_algyo

A futófesztivált hivatalosan délelőtt fél tizenegykor

Molnár Áron

, Algyő nagyközség polgármestere nyitja meg, de a versenyiroda már reggel nyolctól várja a futókat, sőt a rajtcsomagok átvételére már péntek délután öttől hét óráig is nyílik lehetőség az Algyői Faluházban felállított Versenyközpontban. A negyedmaratoni és félmaratoni távok rajtja délelőtt tizenegykor indul, a futófesztivál pedig a két órai eredményhirdetéssel zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.