A futásé lesz a főszerep szombaton Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1_futofesztival_plakat_02.23. A4-page-001

Szombaton először rendezik meg az Algyő-MOL Futófesztivált, amelyen a profik mellett az amatórök is megmérettethetik magukat. Ez lesz az első alkalom, hogy a településen félmaratoni távon is elindulhatnak a futás szerelmesei.

Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület, a MOL Nyrt. és Algyő nagyközség önkormányzatának támogatásával első alkalommal rendezi meg az Algyő-MOL Futófesztivált. Bár a futás játssza majd a főszerepet szombaton Algyőn, kiegészítő programként A Lehet Könnyebben Egyesület egészségnappal is várja a futókat, kísérőiket, barátaikat és családtagjaikat.

Ez lesz az első alkalom, hogy a településen félmaratoni távon is elindulhatnak a futás szerelmesei, de természetesen a szervezők gondoltak azokra is, akik ilyen nagy feladatnak még nem mernek nekivágni: a legkisebbek 300 és 600 méteres távon mérhetik össze tudásukat, a bátrabbak pedig két kilométert is teljesíthetnek. A kiemelt versenyszámok természetesen a negyedmaraton (10,5 kilométer) és a félmaraton lesznek. Érdekesség, hogy a félmaratoni távot párban is lehet teljesíteni, így a párosok tagjai szintén egy-egy negyedmaratoni távot futhatnak le. Az egyéni félmaratoni távra 12 éves kortól lehet jelentkezni, a többi táv esetén nincs nevezési korhatár. Bár az előzetes regisztráció lezárult, a szervezők még a helyszínen is fogadnak korlátozott számban nevezést, akik nagyjából ötszáz futóbolondra számítanak hétvégén. A helyszíni nevezésre legkésőbb a választott táv rajtja előtt fél órával lesz lehetőség. A versenyen minden felkészült futó, sőt kerekes székesek is rajthoz állhatnak, de várják babakocsis futók jelentkezését is a szervezők. A negyedmaratoni és félmaratoni táv teljesítői befutóéremmel gazdagodnak.

egeszsegnap_algyo

A futófesztivált hivatalosan délelőtt fél tizenegykor Molnár Áron, Algyő nagyközség polgármestere nyitja meg, de a versenyiroda már reggel nyolctól várja a futókat, sőt a rajtcsomagok átvételére már péntek délután öttől hét óráig is nyílik lehetőség az Algyői Faluházban felállított Versenyközpontban. A negyedmaratoni és félmaratoni távok rajtja délelőtt tizenegykor indul, a futófesztivál pedig a két órai eredményhirdetéssel zárul.

Előző sztori

Labdarúgás: Siha Zsolt szerint sorsfordító időszak előtt áll a SZEOL

Következő sztori

Hatvankét kilogramm marihuanát találtak a vámosok Röszkénél egy utánfutóban