Vízilabda: nem botlott a Szeged a Honvéd ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sznve-honved004kf

A második félidőre elveszítette Bujka Barbarát az SZNVE, ám Molnár Péter együttese így is nyerni tudott a Honvéd vendégeként.

Kötelező feladat várt a Szegedi Vízmű Taylor&Nash-re szombat este a bajnokságban még pont nélkül álló Honvéd otthonában.

Az első negyed feléig tartották magukat a hazaiak: háromszor is érkezett válasz a szegedi gólra, de 3-3 után Bujka Barbara, majd Lengyel Dominika is betalált, így először alakult ki kétgólos különbség a meccsen. A második nyolc perc során három gyors akciógóllal sikerült meglépnie a Szegednek ellenfelétől, amely ugyan tartotta magát az igen góldús első félidőben, de két negyed után három góllal vezetett az SZNVE – igaz, a nagyszünet előtt elvesztette első számú centerét, miután Bujka Barbarát cserével kiállították.

Bekezdett a Honvéd a harmadik negyed elején, Bálint Rebeka gólja után csak egyetlen találat volt a különbség (9-10), de Lengyel Dominika gyorsan lehűtötte a hazai kedélyeket, miután egymás után két gólt is szerzett. Az utolsó negyedben Pengő Nikolettet is elvesztette a Szeged, de Tóth Petra centergóljával három perccel a vége előtt bebiztosította győzelmét Molnár Péter együttese, amely egy igen harcos mérkőzésen végül bezsebelte a két pontot, ezzel hatodik sikerét aratta a bajnokságban.

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem legközelebb szerdán 19 órától a Dunaújváros vendége lesz.

Női vízilabda OB I, Felsőház, 10. forduló

Racionet Honvéd – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 11 – 13 (3-5, 4-5, 2-2, 2-1)
Budapest, Hajós uszoda. Vezette: Debreceni Nóra Nikola, Vogel Gábor.
Honvéd: Magyari – Ármai 2, Muzsnay 1, Illés 3, Szabó S., Bálint 2, O-Nagy 1. Csere: Peresztegi 1, Pálinkás, Szűcs P. 1, Török. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged: Tóth E. – Miklós, Gémes, Lengyel A. 3, Kádár 2, Bujka 3, Pengő 1. Csere: Lengyel Dor., Lengyel Dom. 3, Tóth P 1., Árkosy. Vezetőedző: Molnár Péter.
Gól – emberelőnyből: 3/13 ill. 1/12.
Gól – büntetőből: – . ill. 1/1.
Kiállítva – cserével: Bujka, Pengő.
Kipontozódott: Ármai, Szabó S. ill. Lengyel A.

Előző sztori

Vízilabda: remek védekezéssel múlta felül a Debrecent a Szeged + FOTÓK

Következő sztori

Atlétika: Márton Anita második a karlsruhei World Indoor Tour versenyen