Sport

Vízilabda: nem botlott a Szeged a Honvéd ellen

Vízilabda: nem botlott a Szeged a Honvéd ellen

2017. február 4., szombat
Vízilabda: nem botlott a Szeged a Honvéd ellen
sznve-honved004kf

A második félidőre elveszítette Bujka Barbarát az SZNVE, ám Molnár Péter együttese így is nyerni tudott a Honvéd vendégeként.

Kötelező feladat várt a Szegedi Vízmű Taylor&Nash-re szombat este a bajnokságban még pont nélkül álló Honvéd otthonában. Az első negyed feléig tartották magukat a hazaiak: háromszor is érkezett válasz a szegedi gólra, de 3-3 után Bujka Barbara, majd Lengyel Dominika is betalált, így először alakult ki kétgólos különbség a meccsen. A második nyolc perc során három gyors akciógóllal sikerült meglépnie a Szegednek ellenfelétől, amely ugyan tartotta magát az igen góldús első félidőben, de két negyed után három góllal vezetett az SZNVE - igaz, a nagyszünet előtt elvesztette első számú centerét, miután Bujka Barbarát cserével kiállították. Bekezdett a Honvéd a harmadik negyed elején, Bálint Rebeka gólja után csak egyetlen találat volt a különbség (9-10), de Lengyel Dominika gyorsan lehűtötte a hazai kedélyeket, miután egymás után két gólt is szerzett. Az utolsó negyedben Pengő Nikolettet is elvesztette a Szeged, de Tóth Petra centergóljával három perccel a vége előtt bebiztosította győzelmét Molnár Péter együttese, amely egy igen harcos mérkőzésen végül bezsebelte a két pontot, ezzel hatodik sikerét aratta a bajnokságban. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem legközelebb szerdán 19 órától a Dunaújváros vendége lesz.

Női vízilabda OB I, Felsőház, 10. forduló

Racionet Honvéd - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 11 - 13 (3-5, 4-5, 2-2, 2-1)

Budapest, Hajós uszoda. Vezette: Debreceni Nóra Nikola, Vogel Gábor.

Honvéd:

Magyari - Ármai 2, Muzsnay 1, Illés 3, Szabó S., Bálint 2, O-Nagy 1. Csere: Peresztegi 1, Pálinkás, Szűcs P. 1, Török.

Vezetőedző:

Rottler Antal.

Szeged:

Tóth E. - Miklós, Gémes, Lengyel A. 3, Kádár 2, Bujka 3, Pengő 1. Csere: Lengyel Dor., Lengyel Dom. 3, Tóth P 1., Árkosy.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Gól - emberelőnyből:

3/13 ill. 1/12.

Gól - büntetőből:

- . ill. 1/1.

Kiállítva - cserével:

Bujka, Pengő.

Kipontozódott:

Ármai, Szabó S. ill. Lengyel A.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.