Közélet

Vádemelés a napközis tanárt fenyegető és becsmérlő szülővel szemben

Vádemelés a napközis tanárt fenyegető és becsmérlő szülővel szemben

2017. február 14., kedd
Vádemelés a napközis tanárt fenyegető és becsmérlő szülővel szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a magyarcsanádi lakossal szemben, aki a helyi iskola napközis tanárát fenyegette meg, mivel gyermekét rendre utasította.

A vádirat szerint október 25-én a magyarcsanádi általános iskolában napközis tanárként dolgozó sértett rendreutasította a nyolcadik osztályos lányt, mivel az ebédelés során fegyelmezetlen volt és cselekményével megszegte az iskola házirendjét. Ezt követően a tanuló nem ment be a következő órára, hanem otthonába távozott. Délután 2 óra körül visszatért édesanyjával az iskolába és hangosan kiabálva keresték a tanárt. A kiabálásra a sértett a tanári szobából kilépett és szembetalálkozott a vádlottal és lányával. Ekkor a vádlott kiabálni kezdett a sértettel és minősíthetetlen hangon szidalmazta, valamint személy elleni bűncselekmény elkövetésével fenyegette meg több alkalommal a napközis tanárt, aki mindeközben megpróbálta lenyugtatni őt. Ez azonban hatástalan maradt, a vádlott továbbra is kérdőre vonta a pedagógust, hogy miért fegyelmezte meg a lányát, majd ezt követően számtalan fenyegetést és becsület csorbítására alkalmas kijelentéseket intézett a sértetthez. Mindezek csak tovább folytatódtak és erősödtek akkor, amikor a sértett közölte, hogy kihívja a rendőrséget. A szidalmazások, fenyegetések és becsmérlések ellenére a sértett megpróbálta elmagyarázni a vádlottnak, hogy miért kellett a fegyelmezés eszközéhez nyúlnia. A tanár szavai továbbra is hatástalanok maradtak a vádlottra nézve, aki cselekményével azon fenyegető kijelentések közlése mellett hagyott fel, hogy mindez azért történt, mert a sértett utálja a kisebbséghez tartozókat. A vádlott cselekménye és megjegyzései a sértettben komoly félelmet keltettek. A járási ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével és becsületsértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.