Úszás: visszavonul Risztov Éva

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

risztoveva02_olimpia_mti_it

Visszavonul Risztov Éva olimpiai bajnok úszó – írta a Ripost című napilap szerdai számában.

A lap szerint a 31 éves sportoló egy vasárnap képernyőre kerülő televíziós interjúban jelenti be elhatározását.

“Elértem az álmomat, hogy olimpiai bajnok legyek, és ma már más dolgok érdekelnek. Egy menedzsmentcégnél kezdtem el dolgozni, ahol sportdivíziót indítottak. Egyelőre gyakornok vagyok, később pedig sportmenedzserként folytatom a karrierem. Nagyon szeretek kommunikálni, így ez nekem való terep lesz” – idézi a lap a Londonban tíz kilométeres nyíltvízi úszásban aranyérmes Risztovot. Az úszót az MTI-nek nem sikerült elérnie.

Risztov 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, s nyert három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, melynek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s medálgyűjteményét. A pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.

Előző sztori

Tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották a katasztrófavédelem és a tűzoltóság egységeit kedden

Következő sztori

Kósa: meg kell védeni a rezsi- és az adócsökkentés politikáját