Tisztelettel nyúlnak a vígoperához + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

don_pasquale_23Szinte minden évadra jutott eddig egy Donizetti-darab a Szegedi Nemzeti Színházban, nincs ez másként a 2017-es műsortervben sem. Ezúttal a Don Pasquale című vígoperát Sándor János állítja színpadra.

Sándor János a februári bemutatókat megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, olyan Don Pasquale előadást szeretne, melybe a címszerepet többször is óriási sikerrel és szeretettel játszó Gregor József is szívesen beállna. Nem “sózza és borsozza” tovább az eredeti történetet, tisztelettel nyúl a klasszikushoz, így a nadrágletolós poént is inkább kihagyja a szegedi bemutatóból.

A címszerepet Altorjay Tamás és Cseh Antal, Ernestót Hanczár György és Horváth István, a cserfes fiatal özvegyasszonyt, Norinát Kónya Krisztina és Kovács Éva alakítja majd. A rendező azt várja az énekesektől, hogy ne csak énekeljék, játsszák is el a történetet, összetett feladat elé állítva ezzel őket.

A háromfelvonásos vígopera február 3-tól látható a Nagyszínházban, 19 órától. További szereplők: Malatesta – Kelemen Zoltán/Réti Attila, Jegyző – Taletovics Milán, Don Pasquale szolgálói – A. Szabó Adrien, Bodnár György, Tóth Péter, Norina társalkodónője – László Dorina. Közreműködők a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara.

no images were found

Előző sztori

Házasság Hete – Egy hétre a szerelem városa lesz Szeged

Következő sztori

Amerikai futball: milliókat ragaszt a képernyők elé a Super Bowl