Közélet

Teakiöntő készült az első idei szintvizsgán

Teakiöntő készült az első idei szintvizsgán

2017. február 6., hétfő
Teakiöntő készült az első idei szintvizsgán
csmkik_szintvizsga

Megkezdődtek a szakképzésben résztvevő tanulók szintvizsgái Csongrád megyében. A vizsgákon összesen 700 diák szakmai kompetenciáit mérik fel április végéig. A kompetencia-felmérés első állomása Hódmezővásárhelyen, a Villeroy & Boch Magyarország Zrt. tanüzemében volt, ahol a fiataloknak egy porcelán teakiöntőt kellett készíteniük - közölte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A vizsgák sorát a vásárhelyi térségben nagy munkaerő felszívó erejű szakma, a kerámia, porcelánkészítő szakmát tanuló fiatalok nyitották. Az eseményen

Kőkuti Attila

, a vizsgákat szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke, a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke kiemelte: a szintvizsga az egyik legfontosabb mérföldköve a szakképzésben résztvevők oktatásának. Ugyanis csak ennek sikeres teljesítése után kezdhető meg a felügyelet mellett történő gyakorlati képzés. Ráadásul a most sikerrel teljesítőkkel már akár a nyári gyarkolat idejére is köthetnek tanulószerződést a vállalkozások.

Nagy Norbert

, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese elmondta: nagyon fontos, hogy a pályaválasztási folyamat minél hatékonyabb legyen, és a diákok megismerhessék a lehetőségeiket, és kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbb szakmát. Emellett a szakmák megítélésén is igyekeznek változtatni, visszaállítani azok presztízsét, egy jó életút-alternatívát adva ezzel a fiataloknak. Ebben a munkában jó partner a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, elég csak a gazdasági önkormányzat által szervezett üzemlátogatásokra gondolni – zárta a főigazgató helyettes. A legtöbb gyakorlati képzésben résztvevő vállalkozásnak a szakmai utánpótlás kinevelése, és biztosítása miatt fontos, hogy részt vegyen az oktatásukban. Ezt erősítette meg a vizsga előtt a Villeroy & Boch Magyarország Zrt. HR-vezetője

Pál Judit

is. Hozzátette: a fiataloknak a szakképesítés megszerzése után munkát tudnak biztosítani, és nagy előny az is, hogy az ő képességeikkel már tisztában vannak, mivel náluk töltik tanulóéveiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.