/

Taroltak a bonifertesek a szegedi matekversenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bonifert_iskolaSzamkó Szabolcs és Kocsis Nándor ismét szép eredményeket értek el matematikából, a Radnóti-gimnázium versenyéről egy második helyezéssel és egy különdíjjal térhettek haza.

Szamkó Szabolcs és Kocsis Nándor rutinos versenyzők, 2014-ben például többek között ők ketten erősítették Bonifert Domonkos Általános Iskola Makkosnégyes csapatát a Bolyai Matematika Csapatversenyen, s hozták el végül a hatodik helyezést. Felkészítő tanáruk Szalainé Szunyi Klára volt. (Az iskolát a négyfős csapatban akkor Szabó Bettina és Vízvári Levente is képviselte.)

A Radnóti-gimnázium hatodik osztályosoknak szervezett matematikaversenyéről egy második, illetve egy különdíjjal térhettek haza. A helyezés nagy büszkeség az iskolának is, hiszen a környék egyik legerősebb intézményében mérették meg magukat, ahol speciális hatosztályos gimnáziumi formában is tanulhatnak a gyerekek, matematika szakon.

A tehetségekkel kiemelten foglalkoznak a Bonifert-iskolában – tudtuk meg Husztáné Gyursánszki Erzsébet igazgatótól. Tehetséggondozó programjaik nemcsak az emelt matematika oktatásra terjednek ki, kiemelt figyelmet érdemelnek az informatikát és angol nyelvet választó diákok is. “Szeptembertől az első osztályosoknak is szeretnénk bevezetni a legomatek foglalkozást, mely egy olyan tehetségfejlesztő program, ahol nem érheti kudarcélmény a gyerekeket. A legorobot programozás már régebb óta sikerrel fut a 6-7. osztályosok körében.”

A két ifjú tehetség számos területen jeleskedik. Kocsis Nándor a kivételes kognitív tehetségek egyéni tehetségtámogatásáért életre hívott Magyar Templeton Program tagja, míg Szamkó Szabolcs márciusban veheti át a Szeged tehetségeinek járó elismerést. Mindketten keresik a kihívásokat, szívesen indulnak versenyeken más természettudományi tárgyakból is.

Előző sztori

Az eddigi legrégebbi smiley jelre bukkanhattak egy 17. századi dokumentumon Trencsénben

Következő sztori

Futsal: bronzérmet szerzett a diákolimpián a Deák Gimnázium csapata