Szállodaszövetség: a nagy sportesemények jelentős hatással vannak a turizmusra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szállodák átlagára 25 százalékkal növekedhet Budapesten az úszó vb és a Forma-1 idején – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének ügyvezető elnökségi tagja csütörtökön az M1 aktuális csatornának.

Hozzátette, a budapesti szálláshelyek foglaltsága egy-két éve már normál időszakban is elég magas júliusban. A főváros a válság után komoly fejlődésnek indult, folyamatos árnövekedés várható, ilyen mértékű emelkedéshez azonban csak a nagy események alkalmasak.

A 2024-es olimpia Flesch Tamás szerint nemcsak extra bevételt jelentene az országnak és a szállodáknak, hanem olyan országmarketinget, márkaépítést, ami hosszú évekre hatással lehet a magyar turizmusra, és azáltal a magasabb adóbevételeken keresztül az “állam pénztárcájára” is.

Az úszó vb hatása, amelyet több milliárd ember fog nézni két héten keresztül, egy-két évig tart. Egy olimpiának ennél jóval nagyobb a hatása, ha Magyarország nyerné meg a rendezés jogát, az 2017 szeptemberétől egy tízéves periódusban nagyon nagy felfutást jelentene a turizmus számára – mondta.

Előző sztori

Kézilabda: vereséget szenvedett Bresztben a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Illegális bevándorlás – Migrációkutató Intézet: változóban a németek hozzáállása