Közélet

Palotás Sándor kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

Palotás Sándor kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

2017. február 19., vasárnap
Palotás Sándor kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat
palotas_sandor1

Palotás Sándor, a Déli-Farm Kft. ügyvezetője vehette át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat Nemesi Páltól, a gazdasági önkormányzat elnökétől a szervezet üzleti estjén. Az eseményen részt vett Rade Drobac, Szerbia Budapesti Nagykövetségének nagykövete, valamint Pintér Attila Magyarország Belgrádi Nagykövetségének nagykövete is.

Az idei év díjazottja programozóként, később művelődésszervező-menedzserként végzett. Személyiségének sokszínűségét jól szemlélteti, hogy pályája kezdetén a Szegedi Informatikai Részvénytársaságnál, majd később Magyar Rádió Szegedi Körzeti Stúdiójánál dolgozott hírszakmai vonalon, az új lehetőségeket felismerve szakdolgozatát már a 90-es években az online marketinggel foglalkozott. Családi vállalkozásuknál, a Déli-Farm Kft-nél az ezredforduló környékén kezdett tevékenykedni, itt édesapja következetességének és tanításának köszönhetően fokozatosan beletanult az önálló vállalkozói életbe. Jelenleg pedig már édesapjával közösen vezetik a mezőgazdasági területen, kereskedelemmel foglalkozó cégüket. Idei díjazottunk folyamatosan képezte magát, Európai Unió szakértői tanulmányokat folytatott, illetve a minőségbiztosítás területén is hasznos ismereteket szerzett. Hivatása mellett a közösségteremtés segítésére, és a megye gazdaságának fellendítésére is nagy hangsúlyt fektet. Immáron kilencedik éve tagja a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének, emellett 2015-től a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózatának Dél-alföldi követeként segíti az Enterprise Europe Network munkáját. 2012. óta a Junior Achievement Magyarország kuratóriumának tagja, ekkortól családjával együtt önkéntesként részt vesz a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkájában is. Továbbá oszlopos tagja a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Clubnak. 2016-ban a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnökének választották. 2010-ben vállalkozásuk elnyerte a középvállalkozás kategóriában a Presztízs Díjat. Munkájának elismeréséül 2012-ben megkapta a megyei gazdasági önkormányzat Csongrád Megye Kereskedelméért Díját. A formájában idén megújult bronz kisplasztika díj Hermészt, az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét ábrázolja. A szárnyas sapkája és saruja segítségével repülni tudó isten gyorsaságáról, fürgeségéről és furfangos ravaszságáról volt híres. Nacsa Richárd szegedi szobrász a figura megformázásakor ezeket a tulajdonságokat szerette volna minél érzékletesebben ábrázolni modern, letisztult stílusban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.