Közélet

Megrendezik a vasárnapi helyi népszavazást Algyőn

Megrendezik a vasárnapi helyi népszavazást Algyőn

2017. február 24., péntek
Megrendezik a vasárnapi helyi népszavazást Algyőn
rendkivuli_testuleti004kf

Megrendezik egy vegyi üzem tervezett építéséről vasárnapra meghirdetett helyi népszavazást Algyőn - közölte Kovács László, az önkormányzat sajtóreferense az MTI érdeklődésére pénteken.

A községben egy görög befektető tervezte egy háztartási vegyi árukhoz alapanyagot gyártó üzem építését. Civil kezdeményezésre - amelyhez a Fidesz és a KDNP helyi politikusai is csatlakoztak - aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy a kockázatot jelentő vegyi üzem helyéről kérdezzék meg az algyőieket. December 15-én a képviselő-testület döntött a népszavazás kiírásáról. A befektető azonban kedden jelezte, hogy nem Algyőn kívánja megépíteni a tervezett üzemet. A képviselő-testület többsége csütörtöki rendkívüli ülésén határozatot hozott arról, hogy visszavonják a népszavazás kiírásáról szóló döntést, ezt eljuttatták a Szegedi Törvényszékhez is. A bíróság közleménye szerint a hatályos jogszabályok alapján a képviselő-testület bizottsága, valamint tagjai a helyi népszavazás elrendeléséig vonhatják vissza az általuk benyújtott helyi népszavazási kezdeményezést. A törvény ezen túlmenően nem tartalmaz a kezdeményezés visszavonására vonatkozó rendelkezéseket. A törvényszéknek így nincs hatásköre arra, hogy a képviselő-testület határozata alapján érdemben eljárjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.