Labdarúgás: kapitánya szerint a tervek szerint halad a Szeged-Grosics felkészülése

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_szolnok44_gs

Hazatért a tíznapos törökországi edzőtáborból a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László együttese itthon sem tétlenkedett, és szombaton már újabb edzőmérkőzést vívott. A gárda kapitányával, Germán Tamással összegeztük a felkészülés eddigi szakaszát.

Tíz napot töltött a törökországi Belekben a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely tavaly után ismét külföldi edzőtáborral is készül az NB II tavaszi idényére. Négy nemzetközi barátságos meccset játszottak Klausz László tanítványai, amely során ugyan a győzelem nem jött össze, de a román élvonal negyedik helyezettjétől, a CS Gaz Metan Medias-tól szoros meccsen kapott ki a csapat, az azeri első osztályú FC Sabail-tól 2-1-s vereséget szenvedett a Szeged-Grosics, majd egy 0-0-s döntetlen következett a szintén román élvonalbeli Pandurii ellen – a beleki meccsek sorát pedig a kazah Irtish Pavlodar ellen, 2-0-ra elvesztett találkozó zárta. A február eleji hazaérkezést követően a múlt szombaton már idehaza várt újabb felkészülési meccs a csapatra: az osztálytárs Szolnokot 3-0-ra győzték le Andorka Péterék. “Azt bátran kijelenthetem, nem nyaralni mentünk. Egyik nap három edzés, másnap mérkőzésünk volt, aki egy félidőt játszott, annak mellette futóprogramja volt, meccsnapon is megkaptuk a terhelést. Ezért is mentünk ki, jó csapatokkal, jó körülmények között tudtunk játszani. Mindenképpen hasznosak voltak a törökországi meccsek, ezt a hétvégén be is bizonyítottuk, a Szolnok ellen simán tudtunk nyerni. Ez biztos hogy annak is betudható, hogy kint teljesen más ritmusú és színvonalú mérkőzéseket játszhattunk. Nem megbántva a Szolnokot, de egy román első osztályú csapat ellen úgy játszottunk 0-0-t, hogy nekik már most hétvégén bajnokijuk volt, nekünk pedig még két hetünk van, ez mindenképp előnyünkre fog szolgálni” – összegzett portálunknak Germán Tamás, a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatkapitánya.

A csapat mestere, Klausz László is kiemelte, hogy egészen más ritmusú meccset játszottak itthon, mint Törökországban: ezzel kapcsolatban Germán Tamás megjegyezte, sokszor mondják ezt, hogy a magyar játékos is fut annyit, mint egy külföldi, de mégis érezhető a különbség. “Ez így van, fut annyit, csak más ritmusban és minőségben, itt ezekben a dolgokban járnak előttünk. Teljesen más volt a labdatartás, a letámadás, mint egy hazai bajnoki. Ezzel fel tudtuk venni a versenyt, ezt kell kamatoztatnunk” – mondta a támadó, majd hozzátette, az is segítette a munkájukat, hogy már tudták, hogy hova mennek, hiszen másodjára edzőtáboroztak Belekben, ahol minden feltétel adott volt ahhoz, hogy csak a felkészülésre kelljen koncentrálniuk.

Germán Tamás úgy látja, csapatépítésnek is nevezhető a beleki edzőtábor, hiszen tíz napig összezártan éltek, és bár a munkáé volt a főszerep, egy fél délután alkalmával közös városnézés is szerepelt a programban, ami még inkább összehozhatja a csapatot. “Az előírt munkát elvégeztük, a meccsek jól sikerültek, még ha az eredmény nem is ezt mutatja. Itthon gondban lehetünk, mert még fagyhat, ekkor visszaállunk műfüves edzésekre, de a bajnokik füves pályán lesznek, de szerencsére nincs sérültünk, egyelőre minden a terv szerint alakul, reméljük, az időjárás nem fog közbeszólni” – tekintett a folytatásra a Szeged-Grosics hetese.

Jövő héten már tétmérkőzés vár a gárdára, hiszen a másodosztály tavaszi idényének első fordulójában a Cigándot fogadja a Szeged-Grosics február 19-én. Germán Tamás ennek kapcsán elmondta, tekintve, hogy az edzéseket annyira nem szeretik a játékosok, természetes, hogy várják az első bajnokit – egyúttal reméli, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk, és elkezdődhet a bajnokság február harmadik hétvégéjén. “Levontuk a megfelelő konklúziót, nincs szükség hatalmas változásokra, csak finomításokra, és az erőnlétet kell visszanyernünk. Azokat az apróságokat próbálnánk a magunk javára fordítani, amin elúszott pár pont, ha ez sikerül, akkor remélhetőleg egy szebb tavasz következik” – zárta Germán Tamás.

Előző sztori

A szürke rinocérosz átvágtat az országon, a főállású szülők megállíthatnák

Default thumbnail
Következő sztori

Az amerikai elnök szerint Mexikónak szüksége lehet az Egyesült Államok segítségére a drogkartellek elleni harcban

Legutóbbi hasonló cikkek