Sport

Labdarúgás: centenáriumi góllal tért vissza a SZEOL középpályása

Labdarúgás: centenáriumi góllal tért vissza a SZEOL középpályása

2017. február 21., kedd
Labdarúgás: centenáriumi góllal tért vissza a SZEOL középpályása
szeol_szolnok11_gs

Fontos győzelemmel kezdte az NB II tavaszi idényét a SZEOL SC: a sereghajtó szegediek gyakorlatilag eltüntették hátrányukat az előttük álló Cegléd otthonában aratott győzelmükkel. A győztes gólt szerző, sérüléséből felépült középpályást, Nagy Richárdot kérdeztük.

Győzelemmel debütált a SZEOL kispadján a decemberben kinevezett

Zoran Kuntic

: a Ferencváros korábbi játékosa egy igazi ki-ki meccsen debütált a Cegléd ellenében, ráadásul mivel mindössze négy pont volt a különbség a két csapat között a találkozót megelőzően, így mindkét csapatnál akár sorsfordítólag is hathatott a vasárnapi eredmény. Ebből a SZEOL jött ki jobban: a masszívan futballozó szegediek

Nagy Richárd

szabadrúgásgóljával megszerezték a vezetést mintegy húsz perccel a meccs vége előtt, innen pedig nem engedték ki a kezükből a meccset, így első idegenbeli sikerüket aratták a rivális vendégeként. "Nagyon örültem a győzelemnek, igazi csapatmunka volt. Az külön öröm volt számomra, hogy én szereztem a győztes gólt. Hosszú idő után léptem pályára, úgy érzem, nagy szükségem volt erre, de legfőképpen a csapat sikerének örülök" - fogalmazott portálunknak Nagy Richárd, a SZEOL játékosa. A 21 éves futballista ugyan a nyár óta tartozik a szegediek kötelékébe, azonban kezdőként a hétvégi volt csupán a második mérkőzése: érkezését követően a Soroksár ellen egy félidőt játszott, majd a Szolnok elleni győztes meccsen szenvedett sérülést, operációját követően pedig a teljes őszi szezont ki kellett hagynia. Nagy Richárd úgy érzi, sikerült maga mögött hagynia ezt a sérülést, január elején a csapattal kezdte a felkészülést, majd a hónap közepétől már teljes értékű edzésmunkát végezhetett. így újult erővel tud a kék-feketék sikeréért küzdeni - amit bizonyít is a hétvégén szerzett gólja. Egy jó rajt különösen fontos egy egy futballcsapat életében: hát még ha ilyen szituációban történik, mint amiben a SZEOL volt vasárnap, hiszen egy esetleges vereséggel már három meccsnyire került volna a tizenkilencedik Cegléd is. "Folyamatosan hangoztatták, hogy nem kell izgulnunk, nincs tét ezen a meccsen, de tudat alatt ott volt, hogy hogy ez egy hatpontos meccs. Fontos volt az is, hogy jól induljunk, ebből sikerült jól kijönnük, elbírtuk ezt a terhet" - mondta el a tét kapcsán a győztes gólt szerző középpályás, akinek az Albertirsán szerzett gólja volt kereken a századik találata pályafutása során. Erről elmondta, a sérülése előtt még foglalkoztatotta ez a dolog, hogy 99 lőtt gólnál jár, azt követően azonban nem törődött ezzel - így azonban még jobban tud örülni az első, szegedi színekben szerzett góljának, ami a századik, nem mellesleg győztes találat volt pályafutásában - és mint hozzátette, ennek köszönhetően ráadásul fontos lépést tettek a céljaik felé. Vasárnap az első hazai kihívás vár a SZEOL-ra: a negyedik helyen álló Balmazújváros érkezik a hét utolsó napján a SZVSE-stadionba. Nagy Richárd úgy érzi, stabilak lettek tavaszra, e mellett pedig a csapategységük is kiemelkedő, nagyon rendben van fejben és fizikálisan is az egész brigád. "Az NB II egy olyan bajnokság, ahol vannak nagyobb különbségek a csapatok között, de ez a pályán nem mindig mutatkozik meg. Ha a szurkolók buzdítanak minket, akkor ez plusz erőt adhat, és bárkit legyőzhetünk itthon. Jöhet a Balmazújváros, vagy később a Puskás Akadémia, ha egységesek leszünk, és úgy csúszunk-mászunk a pályán, ahogy a Cegléd ellen tettük, ahol nem lehet probléma" - zárta Nagy Richárd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.