Sport

Közösen ünnepelték bronzérmüket a szedeákosok + FOTÓK

Közösen ünnepelték bronzérmüket a szedeákosok + FOTÓK

2017. február 22., szerda
Közösen ünnepelték bronzérmüket a szedeákosok + FOTÓK
szedeak_alabardos24_gs

Kedden este az Alabárdos étteremben megtartott vacsorán a klub vezetősége köszöntötte a hétvégén a Magyar Kupában bronzérmet nyert Naturtex-SZTE-Szedeák játékosait és stábját.

A klub legszebb eredményét érte el hétvégén a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely fennállása során először szerzett bronzérmet a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, miután a szombati helyosztón legyőzte a tavalyi kupagyőztes Egis Körmend együttesét. A csapat vezetősége kedden este az Alabárdos étteremben köszöntötte a csapat játékosait és edzőit a hétvégi siker kapcsán. A klub elnöke, Kardos Péter elmondta, történelmi sikert értek el a csapat tagjai, de nem is az a fontos, hogy elérték, hanem az, ahogyan elérték ezt. A Szolnok elleni meccs második félidejében bebizonyították, hogy mindenkinek félnie kell a csapattól, míg a Körmend elleni bronzmeccsen harcosokként küzdöttek a pályán, így ebben a három napban minden szépségét megmutatták a kosárlabdának. "Köszönjük azt, hogy kitették a pályára a szíveteket, az akaratotokat" - zárta a klub elnöke, aki egyúttal megköszönte a fő szponzorok, így a Naturtex, valamint a Szegedi Tudományegyetem támogatását. Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa úgy fogalmazott, a sportban mindig az esélytelenebbnek drukkolt, ebben a szituációban pedig a Szedeák számított az esélytelennek, bár természetesen most nem volt semleges, egyúttal gratulált a csapatnak, mert olyan teljesítményt nyújtott, amit mások is megirigyelhetnek. Méhes Gábor, a klub alelnöke elmondta, a Szedeák idén lesz 25 éves, így sokat gondolkoztak azon, hogy hogyan lehetne ezt méltóképpen megünnepelni, ám ezen most a játékosok segítettek a Győrben megszerzett bronzéremmel. Hozzátette, az elmúlt hetek, hónapok eredményeképpen a városban csodára járnak az emberek a csapat küzdőszellemének, így annak, hogy Marko Boltic felszakadt szemöldökkel is játszani szeretne, és nyerni akar a Szolnok ellen, de sokan kérdezik, hogy Andrija Ciricben honnan van még erő, valamint tisztelik azt a hozzáállást is, amit például Juhos Levente mutatott, aki sérült bokával is vállalta a játékot a kupadöntőben. "A miénk egy kis, mondhatni családias klub, időnként vannak akadályokat, amiket le kell küzdenünk, de ugyanolyan szívvel próbáljuk tenni a dolgunkat, amilyen szívvel ti edzetek és játszotok hétről-hétre" - zárta Méhes Gábor, aki akárcsak akkor, amikor feljutott a Szedeák, nem tudott ott lenni személyesen a győri bronzmeccsen, viszont tekintve, hogy mindkét meccset megnyerte a Szedeák, így megígérte: a bajnoki döntő ötödik meccsén nem lesz ott. A Délmagyarország a kupadöntőben szerepelt játékosoknak és stábtagoknak egy-egy, egyedi címlapot nyújtott át, majd a vacsora közös elfogyasztása után a csapat tagjai közösen nézték vissza a szombati bronzmeccset: egy-egy triplánál, szép kosárnál vagy védekezésnél pedig rendre felzúgott a terem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.