Sport

Kosárlabda: kellemes gondokkal néz szembe a Szedeák

Kosárlabda: kellemes gondokkal néz szembe a Szedeák

2017. február 14., kedd
Kosárlabda: kellemes gondokkal néz szembe a Szedeák
szedeak_szolnok49_gs

Csak a hajrában maradt alul az otthonában hibátlan Falco vendégeként a hétvégén a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic csapatának azonban nincs sok ideje keseregni, hiszen csütörtökön már a Magyar Kupa nyolcas döntőjében szerepel Győrben, ahol Juhos Levente szerint nagy eredmény lenne, ha éremért játszhatnának.

Mindössze öt ponttal kapott ki a Naturtex-SZTE-Szedeák a hazai közönsége előtt ezzel a sikerrel már mind a tíz meccsét megnyerő Falco-Vulcano Energia KC Szombathelytől. A szegediek a harmadik negyed végén még vezettek is, azonban az utolsó tíz percet jobban nyitotta a Falco, amely így vissza tudott vágni a bajnokság elején, a Tisza partján elszenvedett vereségéért. "Szoros meccset tudtunk játszani, néha ugyan elléptek tíz ponttal, de sikerült visszajönnünk. Nem a leglátványosabb kosárlabda volt, de ez feküdt nekünk, amit néhol ki is tudtunk használni, de a végére nem volt meg az a plusz, mint mondjuk Kaposváron, ami szükséges egy idegenbeli győzelemhez. Még nem a legegészségesebb csapat volt a pályán nálunk, én majd meg haltam a pályán, Bán Tibi is sok fájdalommal játszott. Jó meccset játszottunk, küzdöttünk, amíg csak lehetett" - összegezte a hétvégi találkozót Juhos Levente, a Szedeák játékosa. A találkozót követően a szegediek mestere az eladott labdákat emelte ki, mint a vereség egyik okát: szó se róla, 15 eladott labdával idegenben nehéz meccset nyerni, ezt pedig jól használta ki a Falco, amely fehérorosz játékosának, Aliaksandar Pustahvarnak vezérletével ezt a meccset is behúzta az Arena Savariában. "Rosszkor jöttek az eladott labdáink, a meccs elején és végén jelentkezett ez nálunk. Hullámzó volt a játékunk, volt, amikor nagyon jól járt a labda, megtaláltuk a helyzeteket, de volt, amikor dobáltuk jobbra-balra a labdát" - tért ki a játék ezen elemére a Szedeák erőcsatára, aki most térhetett vissza a csapatba sérülését követően: ennek kapcsán elmondta, a találkozó végére már nagyon rossz állapotban volt a bokája, ami még közel sem 100%-os, de bízik benne, hogy napról-napra javulni fog. Juhos Leventének azonban nincs sok ideje a teljes rehabilitációra, hiszen csütörtökön már újra pályán a Szedeák: a Magyar Kupa nyolcas döntőjében 13 órától a Pécs lesz az ellenfelük - amennyiben pedig sikerülne túljutni a baranyai csapaton, akkor újabb két találkozó várna a csapatra, amely így három nap alatt három meccset játszana, ez nem biztos, hogy kedvez a szűk kerettel bíró szegedieknek. "Ez legyen mindig a legnagyobb bajunk, hogy kupadöntőben játszunk. Nem a legjobb időpontban jön ez nekünk, jó ideje nem tudtunk rendesen edzeni, de ez egy olyan lehetőség, amivel szeretnénk élni. Nem a legnehezebb ellenfelet kaptuk, de egy kiélezett meccs lesz, ahol reális esélyünk van a négybe jutásra a Pécs ellen. Ha éremért játszhatunk, az már egy gyönyörű siker lenne - így is készülünk erre" - tekintett a rájuk váró feladatokra a szegediek nyolcasa.

szedeak-pecs017kf

A két csapat ebben a bajnokságban kétszer már találkozott egymással: Pécsett hét ponttal nyert Csirke Ferenc együttese, ezért a vereségért azonban alaposan visszavágott a Szedeák, amely az újszegedi sportcsarnokban kiütötte negyeddöntős ellenfelét, hiszen egy 39 pontos sikerrel vágott vissza a korábbi vereségért. Utóbbi meccs mindössze három héttel volt korábban, mint a két csapat kupadöntős mérkőzése: kérdés, az a találkozó kinek a fejében marad meg jobban majd az ezúttal Győrben rendezett kupadöntőben. "Az első meccsen ők nyertek, még ha nem is akkora fölénnyel, mint mi Szegeden. Egy jó dobóteljesítménnyel, összeállt védekezéssel tudtunk ellenük ilyen simán nyerni, remélhetőleg ez az ő fejükben marad benne, mi pedig új meccsre tudunk koncentrálni. Biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, főleg semleges pályán, érdekes időpontban. Megpróbálunk mindent megtenni, amire futja majd. Sok eladott labdánk volt a Falco ellen, mostanában sok támadólepattanót engedünk, ebben erős a Pécs is, nem szabad hagynunk, hogy leszedegesse a centerük ezeket a labdákat. Az irányítókra is figyelni kell, tíz asszisztokat tudnak kiosztani, és nekünk be kell dobni mindent, ilyen könnyű a kosárlabda" - latolgatott Juhos Levente. Amennyiben ismét sikerülne legyőznie a Pécset a Szedeáknak, akkor egy igen pikáns elődöntőt játszhatna, már amennyiben nem borul a papírforma: a sorsolás értelmében Andrija Ciricék a Szolnok-Kaposvár mérkőzés győztesével találkoznának az elődöntőben, így az a címvédő is következhet a Naturtexnek, amelyet egy emlékezetes mérkőzésen szintén legyőzött az idei bajnokság során. "Szép mérkőzés lenne, őket főképp fűtené a Szegeden elszenvedett vereségük. Legyünk túl a csütörtökön, aztán nézzük meg, hogy milyen állapotban vagyunk - nem a leghosszabb a rotációnk, 40 percet játszani három nap alatt háromszor az egy kemény terhelés lesz, de ez legyen a legnagyobb problémánk" - zárta Juhos Levente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.