Sport

Kosárlabda: nem bírta el kulcsemberei hiányát a Szedeák Kecskeméten

Kosárlabda: nem bírta el kulcsemberei hiányát a Szedeák Kecskeméten

2017. február 1., szerda
Kosárlabda: nem bírta el kulcsemberei hiányát a Szedeák Kecskeméten
szedeak_kecskemet11_gs

Juhos Levente sérülés miatt nem játszhatott, Nenad Sulovicot kizárták, míg Andrija Ciric kipontozódott: ez már sok volt a Szedeáknak Kecskeméten, amely 21 ponttal kapott ki.

Juhos Levente nélkül állt fel a Kecskemét elleni idegenbeli bajnokin a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely január elején hazai pályán legyőzte Bács megyei ellenfelét, most viszont a Hírös városban találkozott a két csapat. Jól kezdte a meccset a szegedi együttes,

Andrija Ciric

, majd

Ivan Lilov

is betalált a triplavonalon túlról, így három perc után 10-4-re vezetett a Szedeák. Hátrányát hamar ledolgozta a KTE, amely 10-13 után egy 9-0-s futással átvette a vezetést.

Wirth Ádám

és Lilov trojkái után mindössze három pont volt a különbség az első negyed után, azonban védekezésben határozottabb volt a Kecskemét, három pontnál közelebb nem engedte fel a Szedeákot a hazai együttes, és 31-28-nál egy újabb 7-0-s futással már tízpontosra hízott a hazai előny,

Nikola Lazic

időkéréssel próbálta megállítani a Kecskemét lendületét. (38-28) A félidő hajrájában

Nenad Sulovic

megkapta a második technikai faultját, így rá már nem számíthatott a Szedeák mestere a folytatásban: a második negyed zárásaként Ivosev emelt be egy triplát, így 15 pontos előnnyel vonulhatott a szünetre a KTE. A harmadik negyed elején átlépte a húsz pontot is a Kecskemét, és ugyan Ciric és Lilov tartotta még a lelket a Szedeákban, de igazán közel nem tudott már férkőzni riválisához a Tisza-parti együttes, ráadásul a szegediek kapitánya a negyedik negyed elején begyűjtötte ötödik hibáját, így a meccs utolsó perceire már három kulcsemberét volt kénytelen nélkülözni az együttes. A Kecskemét okosan játszott, és komoly előnyét követően már nem engedte ki a kezéből a meccset, míg a Szedeákból ezen a napon hiányoztak az extra teljesítmények. Ezzel a nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnokságban a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely legközelebb vasárnap 18 órától a Zalaegerszeget fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Ami a statisztikát illeti

Gyakorlatilag minden mutatóban felülmúlta a Szedeákot a Kecskemét: a KTE jobban triplázott (5/15, szemben a 6/22-vel), jobban büntetőzött (mindössze két rontott dobás a vonalról, 19 hazai büntetőből 17 volt jó, a Szedeák hatot hagyott ki ugyanennyi dobásból), a lepattanócsatát 39-27-re nyerték a hazaiak, míg az eladott labdák tekintetében is néggyel jobban teljesítettek, a szegediek 19 eladott labdája nagybanhozzájárult a mai vereséghez. Egyénekre lebontva, igazán kiemelkedőt Ivan Lilov nyújtott: a szegediek legeredményesebb játékosa végigjátszotta a meccset, 22 pontig jutott, volt kilenc lepattanója - igaz, ugyanennyi eladott labdája is. Két gólpassz és négy kiharcolt fault szerepel a neve mellett. Szintén végig ott volt a pályán Marko Boltic: az irányító nem tudta hozni januárban nyújtott kiváló játékát, 9 pontot szerzett, négy lepattanója, két szerzett labdája és három gólpassza volt, valamint a mezőnyből a legtöbbször, tíz alkalommal állították meg szabálytalanul - viszont négyszer sem vigyázott a labdára. Andrija Ciric 10 pontot dobott 24 perce alatt, a kipontozódott csapatkapitány egyébként hibátlanul triplázott és büntetőzött, hat lepattanója mellett két szerzett labdája és gólpassza volt. Szintén tíz pontig jutott a 30 percet pályán töltött Révész Ádám: a fiatal center egy lepattanót és három beütött, valamint kiharcolt faultot tett hozzá. Vágvölgyi Ákos a kezdőben kapott helyet: 18 percet játszott, 2 pontot szerzett és volt egy lepattanója és két szerzett labdája. Nenad Sulovic számára hamarabb véget ért a meccs, miután két technikai faultot is kapott: a center 3 pontot szerzett 15 perce folyamán, öt lepattanója és két gólpassza volt még. Wirth Ádám 31 percet kapott Nikola Lazictól, ami alatt 5 pontig jutott, két szerzett labdát és asszisztot írhattunk még fel nála. A Kecskemétből Tomislav Ivosev, Marko Derasimovic és Kemal Karahodzic is kiemelkedett: a korábban Szegeden is megfordult Ivosev 21 pontot szerzett, volt hét lepattanója és négy szerzett labdája, két gólpassza és két blokkja is. Karahodzic nem állt meccse a dupla-duplától, hiszen kilenc lepattanót tépett öt gólpassza mellett, míg Derasimovic a mezőny legeredményesebb játékosa lett 23 pontjával, e mellett három lepattanót és hat kiharcolt faultot szállított.

ONLINE
Kecskemét - Szedeák
82 : 61
(24-21, 26-14, 20-17, 12-9)

Férfi kosárlabda NB I/A, 16. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák 82 - 61 (24-21, 26-14, 20-17, 12-9)

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, ... néző. Vezette: Benczur Tamás, Hegedüs Tibor, Mészáros Balázs (Gincsai János).

Kecskemét:

Djukanovic 6/3, Pongó Ma. 2, DJERASIMOVIC 23/3, IVOSEV 21/3, Karahodzic 8. Csere: Pongó Má. 10/6, Mészáros 10, Molnár -, Hegedűs -, Dobos 2, Fehér -.

Vezetőedző:

Forray Gábor.

Szedeák:

Boltic 9, Ciric 10/6, LILOV 22/9, Vágvölgyi 2, Sulovic 3. Csere: Wirth 5/3, Révész 10.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kiállítva:

Sulovic (19').

Kipontozódott:

Djukanovic (30') ill. Ciric (33'). Forray Gábor:

"Szép győzelmet arattunk. Annak tulajdonítanám ezt, hogy maximálisan felkészültünk a Szeged minden támadásából. Ez párosult egy nagyon jó mentalitással és védekezéssel. Az volt a célunk, hogy ne hagyjuk játszani Szegedet, ez sikerült is. Rengeteg fiatal és család volt kint a meccsen, nagyon jó hangulatot teremtettek, remélem, hogy a következő meccsen is ilyen szép számmal lesznek jelen. Még annyit szeretnék megjegyezni, hogy magyar csapattal tudtuk befejezni a meccset, ez a jövőre nézve pozitív előjel."

Nikola Lazic:

"Gratulálok a Kecskemétnek. Jobbak volt nálunk, megérdemelten nyertek. Jól kezdtünk, de utána nem játszottunk a saját ritmusunkban. Sok problémánk volt már a mérkőzés előtt, nem tudtunk a hiányzóink miatt normálisan játszani. Ez a következő mérkőzésen még nehezebb lesz, mert a Zalaegerszeg ellen a két technikai után nélkülöznünk kell Sulovicot, de én hogy őszinte legyek semmi csúnya szót nem hallottam a pályán."

Online közvetítésünk

IV. negyed 82-61 (24-21, 26-14, 20-17, 12-9)

40'

Révész lép vissza, és jó is a kettese, 82-61. Pongó Máté triplája nem jó, Lilov leszedi még a labdát - ez a meccs vége, nincs idő már több akcióra. Hiába kezdett jól, a folytatásban már nem tudta megállítani a Kecskemétet a kulcsembereit nélkülöző Szedeák, amely végül 21 ponttal kap ki a Hírös városban.

39'

Wirth szerez labdát Pongó Mátétól, de a tempója már nincs bent. Dobos a palánk alatt maradt üresen, 82-59.

39'

Boltic harmadik triplája sincs bent, de Lilov leszedi a támadópattanót, és kiharcolja a büntetőket: csak az első bent, 80-59.

38'

Dobos középtávolija rövid, Lilov tempója viszont jó, 80-58, ezzel a bolgár is átlépi a húsz pontot.

37'

Lilov triplája nincs bent, majd Hegedűs nem tudja megoldani a palánk alól. Mészáros sem tudja visszatenni a pattanót.

36'

Révész tempója hullik be, 80-58. Boltic negyedik hibája, de még nem büntetőzhet a Kecskemét.

35'

Pongó Máté középtávolija lejön, Lilov húzza le a pattanót, majd pontatlan a passza - ez már a nyolcadik eladott labdája volt, a Kecskemét összesen 11-nél jár. Hegedűs, majd Wirth hármasa sem pontos.

34'

Boltic triplája sincs bent, majd Ivosev szerzi a nyolcvanadik hazai pontot, 80-54. Wirth a sarokból egy hármassal, de sajnos kiperdül.

33'

Derasimovic most már húsz ponton felül, 77-54. Sőt, szól a síp, ráadásul Ciricnél: akinek véget ér a meccs, miután begyűjti az ötödik hibáját: Wirth jön a kapitány helyére. Derasimovic beobja a plusz egyet 78-54.

32'

Derasimovic a sarokból egy triplával jelentkezik: 23 pontos különbség, ezzel minden bizonnyal végleg eldőlt, 75-52. Lilov most végig tudja vinni, 75-54.

31'

Boltic eladott labdájával kezdődik az utolsó negyed: Mészáros ezt szerencsére nem tudja triplára váltani. Vágvölgyi is ráemel egy trojkát, de lejön a labdája, majd Mészáros harmadjára már bepöcizi a pattanót, 72-52.

III. negyed 70-52 (24-21, 26-14, 20-17)

30'

Ivosev is begyűjti a negyedik hibáját, le is hívja őt Forray Gábor. Révész azonban kihagyja mindkét büntetőjét. Wirth faultja után Djukanovic állhat a vonalra: ő az elsőt bedobja, a másodikat kihagyja, 70-51. Djukanovic számára véget ér a meccs, megvan az ötödik faultja, Boltic csak a másodikat dobja be, 70-52. Ez a negyed vége: igazán huszáros hajrá kellene a Szedeáktól, hogy elkerülje a vereséget.

29'

Révész tempója lejön, majd Mészáros kettese sem jó. Lilov trojkája nem jó, majd Vágvölgyi szerez egy labdát.

29'

Boltic egy jó tempóval, 67-51. Az irányító beüti a harmadik hibáját is, Derasimovic mindkettőt bedobja a vonalról, 69-51.

28'

Boltic most megszerzi Djukanovictól, de nem jön ki ebből jó, eladja, és ő faultol: Ivosev büntetői közül mindkettő bent, 67-49. Vágvölgyi jön Ciric helyett.

27'

Djukanovic is beüti a negyedik faultját. Karahodzic megint blokkol, most Lilovot takarta be. Révész beleáll egy triplába, de ez hosszú, Ciric még megmenti a lepattanót, majd Wirth indul el, és ejti be, 65-49.

26'

Ciric betörése után Ivosev kiosztja a második blokkját, a KTE remekül védekezik ma. Karahodzic leszedi a saját pattanóját, majd vissza is teszi azt, 65-47. Időt kér Nikola Lazic.

25'

Derasimovic most nem ront, 61-44. Lilov farag egy kicsit a hátrányon harmadik triplájával, 61-47 - Mészáros azonban gyorsan beemel egy középtávolit, 63-47. Ráadásul Ciric beüti a negyedik hibáját, neki innentől figyelni kell. Kimarad viszont a plusz egy, majd Lilov kettese sem jó.

24'

Ivosev oszt ki egy blokkot Bolticnak - igaz, a szegedi irányító megszerzi a labdát ez után. Lilov tempója pontos, 59-46 - Ivosev eladott labdáját Boltic nem tudja kosárra váltani.

23'

Révész kiharcolt faultja után állhat a vonalra a fiatal center: mindkettő bent van, 59-39. Ciric beszór egy hármast Derasimovic eladott labdája után, 59-42 - talán még ez adhat reményt.

22'

Ciric szerzi a második félidő első szegedi pontjait, 53-37. Derasimovic gyorsan visszadobja, 55-37. Megint egy eladott labda, ami után Boltic faultol, Ivosev pedig bedobja mindkét büntetőt, ezzel már húsz pont a KTE előnye, 57-37. Sőt, Karahodzic még egy kettest is beemel, 59-37.

21'

A harmadik technikai, amit a Szedeák kap: Derasimovic bedobja a büntetőt, 51-35. Pongó Máté a középtávolit is beemeli, 53-35 - ennél kezdődhetett volna jobban is a harmadik negyed.

II. negyed 50-35 (24-21, 26-14)

20'

Boltic büntetőzhet Mészáros hibája után: csak az első jó, 47-35. Ivosev viszont beemel egy triplát, elkapta sajnos a fonalat kintről a Kecskemét, 50-35. Ez a második negyed vége, borzasztóan nehéz helyzetben várhatja a második félidőt a Szedeák, amely Juhos mellett Sulovicot is elveszítette, és 15 pontos hátrányból kellene felállnia.

19'

Pongó Máté beszór egy újabb triplát, ez most nagyon nem hiányzott, 45-34. Mészáros is pontos a palánk alól, 47-34, nagyon kell figyelni, mert közel sem mindegy, mekkora különbséggel fordulunk a második félidőre.

19'

Karahodzic üt oda Sulovicnak, jöhetnek a center büntetői: de előbb kap megint egy technikait, ezzel pedig számára véget ér a meccs! Jön is Révész a helyére, aki bedobja a poszttársának megítélt büntetőket, 42-34.

18'

Derasimovic hamar visszaállítja a tízpontos különbséget, 40-30. A tizenegyedik szegedi eladott labda után Djukanovic is eredményes középtávolról, 42-30. Boltic szerencsére válaszol, 42-32.

17'

Visszajön Sulovic a Szedeákba, Révész helyett. Rögtön egy középtávolit meg is próbál a center, de ez pontatlan, ahogyan Karahodzic középtávolija is. Ciric büntetőzhet Pongó Martin faultja után: mindkettő jó, 38-30 ezzel.

16'

Pongó Mátéé viszont nem: bent a második hazai trojka is, ami után az eddigi legnagyobb különbség alakul ki, tíz ponttal meglép a Kecskemét, 38-28-nál kér időt Nikola Lazic.

16'

Ciric üti be a harmadik hibáját, Derasimovic dobhat két büntetőt: mindkettő jó, 33-28. Pongó Martin megszerzi Boltictól, Ivosev pedig megtalálja a helyet egy kettesre, ezzel ő is átlépi a tíz pontot, 35-28. Boltic triplája lejön.

15'

Ciric ugyan megszerzi a labdát, de Derasimovic is kioszt egy sapkát, most Lilovnak. Mészáros középtávolija után 31-26, Révész szépen beleáll a tempóba, és jó is a dobás, 31-28.

14'

Boltic azonban megszerzi a pattanót, majd ő váltja ezt kosárra, 29-25, és még szól a síp is Pongó Martin faultja miatt: Boltic nem rontja el a büntetőt, 29-26. Révész jön Sulovic helyére.

14'

Djukanovic triplája szerencsére nem esik be, majd Lilov szerzi az első szegedi pontokat a második negyedben, 29-23. Sőt, még dobhat egy büntetőt is Derasimovic faultja után, de kihagyja!

13'

Sulovic rövid időn belül beüt két faultot is. Visszajön Ciric Révész helyett, majd Karahodzic ugyan elrontja a középtávolit, de Ivosev visszapöcizi, 28-21 - ráadásul Sulovic reklamálás után kap egy technikait is. Az ajándékot köszöni szépen, Derasimovic bedobja, 29-21.

12'

Wirth ugyan labdát szerez, de Lilov kezéből megszerzi azt Ivosev. Mészáros triplája rövid, Wirthé a pattanó, de megint egy eladott labda a Szedeáktól - ezeket minimalizálni kellene, így még nehezebb a szegediek dolga.

11'

Sulovicnak most nem jön a középtávoli, Ivosevnek viszont igen, 26-21. Lilov megpróbálja megint a trojkát, de ez most nem ül.

I. negyed 24-21

10'

Wirth beszórja a harmadik szegedi triplát, nagy szükség volt erre, 21-18. Sajnos Djukanovic visszadobja, 24-18. LILOV! Egy dudaszós tripla a bolgártól, ezzel eléri a tíz pontot, és csak három pont a különbség tíz perc után, 24-21.

9'

Lilovnak üt oda Karahodzic, így büntetőzhet a bolgár: mindkettő a helyén, 19-15. Hiába Derasimovic rossz középtávolija, a hatodik szegedi eladott labda után megint a Kecskemét támadhat: Révész faultolja Derasimovicot, aki dobhat kettőt: nem hibázik, 21-15.

8'

Pongó Máté triplája lejön, majd Wirth is ráemel egy trojkát, de ez sem jó. Ivosev is kintről tüzel, de rövid.

7'

Lilov is ráemel egy hármast, de nincs bent. Ivosev most a palánk alól, ezzel 9-0-s futásban a Kecskemét, 19-13. Ciric pontatlan átadása után Mészáros szerencsére nem tudja beemelni a palánk alól. Révész Ádám áll be Ciric helyére.

6'

Vágvölgyi engedi el kintről, de nem jó a triplája. Ivosev már pontosabb, igaz, közelebbről, 17-13. Wirth Ádám jön Vágvölgyi helyére.

6'

Boltictól Pongó Máté szerez labdát, ezt pedig Mészáros váltja pontokra: 15-13, időt kér Nikola Lazic.

5'

Derasimovic középtávolija nem jó, Sulovicé a pattanó. Ciricnek nincs sok ideje dobni, sajnos ez nincs bent - nem úgy Derasimovic kettese, 12-13, és még jöhet a büntető is: ez is jó, 13-13.

4'

Sőt, Pongó Máté tempója is bent, kiegyenlít a Kecskemét, 10-10. Csak eddig egál: Sulovic beejti közelről, mi több, szól a síp is, jöhet a plusz egy: bent a center büntetője is, így 10-13.

4'

Lilov visszaszerzi a labdát, de most rövid a triplája. Ivosev és Mészáros áll be a Kecskemétbe - Ivosev rögtön egy kosárral kezdt, 8-10.

3'

Újabb jó védekezés, Ciric most azonban nem tudja bedobni a kettest - Lilov megszerzi ugyan a támadólepattanót, de Karahodzic betakarja Vágvölgyit. Pongó Máté áll be a hazaiakhoz. Ciric faultja után Karahodzic állhat a vonalra: mindkettő jó tőle, 6-10.

3'

Sulovic második gólpassza után Lilov tempója pontos, 4-7. Sőt, Djukanovic eladott labdája után Lilov beleáll a triplába, és ez is bent van, 4-10!

2'

Derasimovictól ugyan megszerzi Vágvölgyi, de nem sikerül végigvinni az akciót. Lilov már a harmadik szegedi faultot üti be, majd Karahodzic kettese szédül be, 4-5.

2'

Pongó Martin triplája nem jó, Sulovic leszedi a pattanót. Ciric viszont triplával nyit, Sulovic jó kijátszása után a kapitány bezúdítja a meccs első tripláját, 2-5.

1'

Juhos hiányában Vágvölgyi Ákos kapott helyezt a kezdőben. Kecskeméti kosárral kezdődik a meccs, Pongó Martin középtávolija nyitja a találkozót, de Vágvölgyi középtávolról gyorsan válaszol, 2-2.

17.56

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd a Szedeák a Hírös városban: az biztos, hogy Juhos Levente nélkül, a sérült szegedi kosaras nem tudta ma vállalni a játékot, így kulcsembere nélkül kell ma csatába indulnia Nikola Lazic együttesének. Bán Tibor ugyanakkor ott van a nevezettek között, kérdéses persze, hogy mennyit bír a meccsen.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.