Kézilabda: simán nyert Orosházán a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_oroshaza27_gs

Gond nélkül hozta a keddi, orosházi bajnokiját a MOL-Pick Szeged, amely majdnem negyven gólig jutott.

Juan Carlos Pastor ezúttal Sergei Gorboknak adott pihenőt a keddi, orosházi bajnokin. A meccset Bodó Richárd gólja nyitotta, az Orosháza öt perc elteltével, 0-3 után szerzett először gólt. Az első tíz perc végére ugyan két gólra feljöttek a korábbi szegedi játékos, Buday Dániel által irányított hazaiak (3-5), de ezt követően folyamatosan növelte a különbséget a Pick, amely a szünetre kilencgólos előnyt épített ki magának.

A fordulás után hamar meglett a tíz is, Balogh Zsolt hetese után már 22-12-s szegedi vezetést mutatott az eredményjelző. A későbbiekben ugyan tízen belülre többször is felzárkózott az Orosháza, de igazán közel nem engedte ellenfelét a Szeged, amelyhez a fiatal Nagy Martin is beállt a kapuba, mi több, hetest is hárított. Végül tizenhárom góllal nyert a Szeged, amely ezzel a győzelemmel melegített a hétvégi, Kielce elleni idegenbeli BL-mérkőzésre.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló

Orosházi FKSE-Linamar – MOL-Pick szeged 24-37 (12-21)
Orosháza, 400 néző. Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs.
Orosháza: Szabó L. – Komporály 5, Németh, Markoski 5, Srsen, Tárkányi 1, Radojevic 2. Csere: Miklós, Herjeczki (kapusok), Milas 2, Morva 1, Ferenczi 2, Antal Sz. 4, John 1, Bella 1, Oláh T. Vezetőedző: Buday Dániel.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 5/1, Balogh 8/5, Skube 1/1, Bánhidi 2, Bodó 6, Källman 1. Csere: Nagy M. (kapus), T. Petrus, Gaber 2, Sunajko 3, Blazevic 2, Zubai, Pedro 1, Obranovic 4, Buntic 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc.
Hétméteres: 1/0 ill. 8/7.

Előző sztori

Kézilabda: a Lenovo Magyarország a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat arany fokozatú támogatója lett

Következő sztori

Bemutatták az Amnesty International jelentésének Magyarországról szóló részét