Írjon nekünk

Közélet

Kakas Béla az Orbán-évértékelőről: Erős országra van szükség, így erősödhet Csongrád megye is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kakas_bela01_gs

A nemzet- és identitástudat megerősödését tartja a legfontosabb elemnek Orbán Viktor évértékelőjében Kakas Béla. A közgyűlési elnök azt hangsúlyozta, erős vezetésre van szüksége hazánknak, ez a záloga annak, hogy Magyarország képes legyen arra, hogy fenntartsa magát.

Orbán Viktor évértékelője megerősített abban a hitemben, hogy mindenkinek a saját szintjén komolyan kell vennie a ’gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan’ jelmondatot” – ez volt az első benyomása a beszédről Kakas Bélának, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének. Hangsúlyozta, erős nemzetre van szükség, erős vezetésre és erős kormányra, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak a 2020-at követő időszakban sem.

Utalt a kormányfőnek a migrációval kapcsolatos kijelentésére, mely szerint napirenden marad az illegális bevándorlás kérdése, hiszen „hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak egész Európában”, ezért Orbán Viktor szerint a kérdés úgy szól, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk. Ezzel kapcsolatban Kakas Béla azt mondta, ha megnézzük, hogy milyen stratégiai értékei vannak hazánknak. „A tiszta ivóvíz mellé – ami a jövőben egy stratégiai fegyver lehet – nekünk a biztonságunk lehet egy további eladható termékünk. Amit a határok védelmében tettünk, illetve a rendfenntartó erők megerősítése egy olyan biztonságot teremt, ami csábító lehet Európa számára, előbb-utóbb példaértékűek lesznek a kormány által meghozott intézkedések” – szögezte le Kakas Béla.

„Fontos eleme volt a beszédnek, hogy abból a polgári, jobboldali gondolkodásnak, valamint a nemzet- és identitástudatnak az üzenete jött át, ami fontos lenne, hogy mindannyiunkban erősödjön a hétköznapokban is” – emelte ki a közgyűlési elnök az évértékelő pozitívumaként. Mint mondta, ez jelöli ki azt az utat, amit be kell járni, s ehhez erős országra van szükség, s olyan vezetőre, aki ezt tisztán látja, és eszerint cselekszik.

A kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban arról is szólt, hogy a magyarok jövője biztosított, Magyarország fejlődik, és a „holnap nem vet árnyékot a mára”. Kakas Béla szerint jó úton halad az ország, és kiemelte a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban rejlő lehetőségeket, amelyek szintén hozzájárulnak majd ahhoz, hogy Csongrád megye is erősödjön. „A megyék szerepe a területfejlesztésben célegyenesben van, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) végrehajtása azt szolgálja, hogy hatékonyan elköltve a kapott összeget, fejlődő településekkel erős államot építsünk. Az erős állam építésének alapja a családoknál kezdődik, a munkahelyünkön, a kis közösségeinkben és településünkön folytatódik. Ezek a pillérek, építőkockák teszik erőssé a nemzetet, ez volt számomra a beszéd legfontosabb üzenete” – mondta el portálunknak Kakas Béla megyei elnök.

Közélet

Hivatalos: legyőzhető Botka László ősszel!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Úgy néz ki, véget érhet Botka László 17 éves uralkodása Szegeden, soha ennyien még nem akartak ugyanis voksolni, most most egy reprezentatív kutatás szerint.

Tovább olvasom

Közélet

Már a Bartók teret is megszállták a hajléktalanok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Újabb belvárosi helyszínnel bővült a szegedi hajléktalantérkép.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több mint tízezren szavaznának átjelentkezéssel az önkormányzati választáson

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Tovább olvasom

Aktuál