Közélet

Kakas Béla az Orbán-évértékelőről: Erős országra van szükség, így erősödhet Csongrád megye is

Kakas Béla az Orbán-évértékelőről: Erős országra van szükség, így erősödhet Csongrád megye is

2017. február 11., szombat
Kakas Béla az Orbán-évértékelőről: Erős országra van szükség, így erősödhet Csongrád megye is
kakas_bela01_gs

A nemzet- és identitástudat megerősödését tartja a legfontosabb elemnek Orbán Viktor évértékelőjében Kakas Béla. A közgyűlési elnök azt hangsúlyozta, erős vezetésre van szüksége hazánknak, ez a záloga annak, hogy Magyarország képes legyen arra, hogy fenntartsa magát.

Orbán Viktor

évértékelője

megerősített abban a hitemben, hogy mindenkinek a saját szintjén komolyan kell vennie a ’gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan’ jelmondatot” – ez volt az első benyomása a beszédről

Kakas Bélának

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének. Hangsúlyozta, erős nemzetre van szükség, erős vezetésre és erős kormányra, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak a 2020-at követő időszakban sem. Utalt a kormányfőnek a migrációval kapcsolatos kijelentésére, mely szerint napirenden marad az illegális bevándorlás kérdése, hiszen „hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak egész Európában”, ezért Orbán Viktor szerint a kérdés úgy szól, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk. Ezzel kapcsolatban Kakas Béla azt mondta, ha megnézzük, hogy milyen stratégiai értékei vannak hazánknak. „A tiszta ivóvíz mellé – ami a jövőben egy stratégiai fegyver lehet – nekünk a biztonságunk lehet egy további eladható termékünk. Amit a határok védelmében tettünk, illetve a rendfenntartó erők megerősítése egy olyan biztonságot teremt, ami csábító lehet Európa számára, előbb-utóbb példaértékűek lesznek a kormány által meghozott intézkedések” – szögezte le Kakas Béla. „Fontos eleme volt a beszédnek, hogy abból a polgári, jobboldali gondolkodásnak, valamint a nemzet- és identitástudatnak az üzenete jött át, ami fontos lenne, hogy mindannyiunkban erősödjön a hétköznapokban is” – emelte ki a közgyűlési elnök az évértékelő pozitívumaként. Mint mondta, ez jelöli ki azt az utat, amit be kell járni, s ehhez erős országra van szükség, s olyan vezetőre, aki ezt tisztán látja, és eszerint cselekszik. A kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban arról is szólt, hogy a magyarok jövője biztosított, Magyarország fejlődik, és a „holnap nem vet árnyékot a mára”. Kakas Béla szerint jó úton halad az ország, és kiemelte a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban rejlő lehetőségeket, amelyek szintén hozzájárulnak majd ahhoz, hogy Csongrád megye is erősödjön. „A megyék szerepe a területfejlesztésben célegyenesben van, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) végrehajtása azt szolgálja, hogy hatékonyan elköltve a kapott összeget, fejlődő településekkel erős államot építsünk. Az erős állam építésének alapja a családoknál kezdődik, a munkahelyünkön, a kis közösségeinkben és településünkön folytatódik. Ezek a pillérek, építőkockák teszik erőssé a nemzetet, ez volt számomra a beszéd legfontosabb üzenete” – mondta el portálunknak Kakas Béla megyei elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.