Kajak-kenu: két fiatal tehetség is Szegeden folytatja

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kuli_istvan_edf

Két fiatal, tehetséges versenyző is az EDF Démász-Szegedi VE-ben folytatja pályafutását: mint arról a klub honlapja beszámol, Kuli István és Szendy Márk is a szegedi egyesületbe igazolt.

Két fiatal tehetség is szegedi színekben folytatja a kajakos pályafutását, Kuli István és Szendy Márk is már Hűvös Viktor csoportjával kezdte el a téli felkészülést. – számol be róla az EDF Démász-Szegedi VE honlapja. A 18 esztendős Kuli Szarvason ismerkedett meg a sportággal, Bátor György volt a nevelőedzője. 2015-ben Portugáliában ifi világbajnoki címet szerzett K1-200 méteren, míg a tavalyi korosztályos világbajnokságon két ezüstérmet gyűjtött ugyancsak sprinttávon. Több klub is szerette volna a soraiban látni, a fiatal versenyző mégis az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE hívására mondott igent. A másik új fiú, Szendy Márk az MTK-ben nevelkedett Kőbán Rita irányítása mellett. A 19 esztendős kajakos a legutóbbi két korosztályos Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottban.

Az egyesület szakmai vezetője, Sík Márton elégedetten nyugtázta, hogy a két tehetség szegedi színekben folytatja a pályafutását: “Kuli István a sportág egyik nagy ígérete, az elmúlt években nagyszerű eredményeket ért el a korosztályában, hiszen első éves ifiként lett világbajnok 2015-ben, tavaly pedig két ezüstérmet nyert a vb-n. Az olimpiai programváltozás miatt komoly feladat lesz számára, hogy a 200 méterről átálljon a hosszabb távokra, de bízunk benne. Egyesben és csapathajóban is szép jövő várhat rá. Azt várjuk tőle, hogy az olimpiai ciklus végére meghatározó versenyző legyen a hazai felnőtt mezőnyben, addig pedig az U23-asok között bizonyíthat. Szendy Márk is nagyon tehetséges kajakos, aki Istvánhoz hasonlóan remek fizikai adottságokkal rendelkezik, de a felnőtt mezőnybe még neki is bele kell erősödnie. Mindkét fiúval hosszútávra tervezünk.”

Előző sztori

Egy hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz influenza miatt

Következő sztori

Kézilabda: a Veszprém új edzője veszi át a magyar férfi válogatott irányítását