Hencz Péter: Ferenc pápa üzenete a betegek világnapjára

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hencz_PeterA katolikus egyház 25 éve, minden év februárjában, a betegek világnapján emlékezik meg a betegekről és azok gyógyítóiról.

Ferenc pápa idei üzenetében felhívja mindenki figyelmét a betegekre, sérültekre, tágabb értelemben minden hiányt szenvedő helyzetére.

Emlékezteti egyúttal az értük munkálkodókat, egészségügyi dolgozókat, önkénteseket, családtagokat, hogy adjanak hálát az Úrnak hivatásukért, azért, hogy embertársaik mellett lehetnek, szenvedésüket enyhíteni tudják, vigasztalhatják és szolgálhatják őket, minden kirekesztettet.

Ezen alkalom arra is jó, hogy az egyház megújítsa lelki erejét. A szenvedők szolgálata az egyház küldetésének alapvető része. Nagyon becsüli mindazok munkáját, akik szakértelemmel, felelősséggel és odaadással dolgoznak a betegekért, szenvedőkért, fájdalmaik enyhítéséért, vigasztalják őket. A betegek elidegeníthetetlen méltósággal és élethivatással rendelkeznek, sohasem puszta tárgyak, még akkor sem, ha alkalmanként passzívnak, közömbösnek tűnnek.

A betegek világnapja jó alkalom arra is, hogy szétnézzünk környezetünkben, kik szorulnak segítségre, támogatásra, vigasztalásra, sokszor csak egy kedves szóra, meleg pillantásra, érintésre, simogatásra.
Mindannyiunknak új lendületet kell vennünk. Megújult erővel kell küzdenünk az élet védelméért, az egészség és környezetünk megóvásáért.

Fontos szerepük van ezen munkában a családoknak, civil szervezeteknek, mindenkinek. Vegyük észre a sérülteket, a kitaszítottakat, még akkor is, ha esetleg akaratuk ellenére ellenségesen viselkednek velünk, nem tűnnek szimpatikusnak.

A betegek világnapja alkalmából a pápa imádkozik minden segítségre szorulóért és segítőért. Legyünk mindannyian irgalmasak!

Hencz Péter

Előző sztori

Csúri Ákos: A Komócsin-klán mellett van egy Botka-klán is

Default thumbnail
Következő sztori

A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlésben

Legutóbbi hasonló cikkek