Sport

Hátország: nagyszerű Szeged 2011-diadal a gyulai nemzetközi tornán

Hátország: nagyszerű Szeged 2011-diadal a gyulai nemzetközi tornán

2017. február 20., hétfő
Hátország: nagyszerű Szeged 2011-diadal a gyulai nemzetközi tornán
u14 csapatkép

A Szeged 2011-es utánpótlás-korosztályok egyik "kohéziós motorja", Kiss Balázs vezérletével remek tornagyőzelem született Gyulán a 2017-es január-februári felkészülési időszakban! A hétvégén a 2004-2005-ös srácokból álló gárda 100 %-os teljesítményt nyújtva hódította el a címlapfotónkon látható Farsang Kupát... - írja honlapján a szegedi futball krónikása, Vitos György.

Az ötcsapatos nemzetközi tornán azonnal egy bravúrgyőzelemmel kezdtek Kiss Balázs tanítványai, hiszen az évtizedek óta kiváló nevelőmunkát végző Debreceni Olasz Focisuli korosztályos legjobbjait verték meg 2-0-ra! Majd így következtek sorban a szebbnél szebb győzelmek: Szeged 2011- Grosics Akadémia 1-0 (!!) Szeged 2011- Arad (romániai) 2-0 (!!) Szeged 2011- Hegyközi UFC 2-1 (0-1-ről fordítva!) A nemzetközi tornát hibátlan teljesítménnyel nyerték a szegedi fiatalok, akik ezzel elhódították a díszes kivitelezésű Farsang Kupát! Íme a végeredmény: 1.Szeged 2011 2. Arad 3. Debreceni Olasz Focisuli 4. Grosics Akadémia 5. Hegyközi UFC

kupa

A torna végeztével Kiss Balázst kértem meg, hogy nyilatkozzon az idei legelső Szeged 2011-es up-sikeréről: - Egy remek nemzetközi tornán vagyunk túl -kezdte lelkesen a szimpatikus sportember, majd azonnal hozzátette -, a szervezés is szuper volt! Nagyon jól szolgálta a Farsangi Kupa felkészülésünket a március elején kezdődő bajnokságra! Bizony, igazi "ki-ki meccseket" játszottunk remek ellenfelek ellen! S a mérlegünk 4/4 győzelem!!! Ráadásul Tajthy Lénárd lett a torna gólkirálya! Azt is el kell ismernem: rendkívül sportszerű és jó mérkőzések voltak! - zárta villáminterjúnkat Kiss Balázs. Mit lehet a fenti sikerhez hozzátenni?! Fiúk, csak így tovább!

Nézzük a Farsang Kupát elhódítók névsorát:

Kovách György, Tajthy Lénárd, Kisfaludi Dániel, Újvári Áron, Szél Kevin, Laczi Barnabás, Dancsok Dániel, Kiss Dávid, Arany Gergő, Savanya Ferenc, Lippai Dávid, Halász Martin, Német Tibor, Oroján Domonkos és Oroján Zsombor. Mint látjuk, egyre inkább formálódnak, fejlődnek a Szeged 2011 up-korosztályai, köszönhetően a végtelen szakmai alázattal dolgozó utánpótlás-edzőknek, Kiss Balázstól Majó Ádámig, Őze Tiboréktól Vágó Mihályig! S remélhetőleg 2018 tavaszától kezdve az újonnan megépülő Szegedi Ifjúsági Centrumban erre még több lehetőségük lesz...

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.