Sport

Hátország: a válogatottnál edződött a L-IT-SZEAC reménysége

Hátország: a válogatottnál edződött a L-IT-SZEAC reménysége

2017. február 8., szerda
Hátország: a válogatottnál edződött a L-IT-SZEAC reménysége
csanyi_adam_szeac

A magyar U15-ös válogatott legutóbbi, Telkiben zajlott összetartásán részt vett a L-IT-SZEAC reménysége, Csányi Ádám is, ezzel a klub újabb játékosa került a nemzeti csapat látókörébe.

Török Kevint

követően

újabb L-IT-SZEAC játékost hívott be a magyar U15-ös válogatott szövetségi kapitánya,

Preisinger Sándor

: a 14 éves középpályás,

Csányi Ádám

is tagja volt a szűkített keretnek, amely a közelmúltban gyakorolt a telki edzőközpontban. Mint azt

Paksi Péter

, a L-IT-SZEAC szakmai igazgatója elmondta, egyértelműen jobban szem előtt vannak a játékosaik, hiszen hétről-hétre az NB I-ben tudják magukat megmutatni. „Nagyon pozitív visszajelzést kaptunk róla, nagy lehetőség előtt áll ő is, jók az esélyek arra, hogy a február végén esedékes, csehek elleni dupla felkészülési mérkőzésre behívják őt. A benne rejlő kvalitás volt az, amit kiszúrhattak. Ott volt Telkiben, májusban, de ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson, kellett a munka és az az alázat, ami őt jellemzi, e nélkül nem ért volna el idáig. Remélem, ez még több munkára fogja ösztönözi a továbbiakban” – kommentálta az újabb szegedi játékos válogatott szereplését Paksi Péter. Csányi Ádám úgy fogalmazott: nagyon jól érezte magát az edzőtábor során, ahol napi két edzés, majd este regeneráció, úszás, hidegfürdő szerepelt a programjukban, e mellett taktikai edzéseken is részt vettek. „A teljes pályát be kellett játszanom. Annyi tanácsot kaptam, hogy a hibák után higgadtabbnak kell maradnom. Nagyon meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes, így ez nem volt könnyű” – mondta el a L-IT-SZEAC futballistája, akinek a balszélső poszton riválisa a Puskás Akadémiáról került ki, a jövőben pedig mindenképpen az a célja, hogy újból bekerüljön a válogatottba.

csanyi_adam_torok_kevin

A két L-IT-SZEAC játékos a válogatottban: Török Kevin és Csányi Ádám

Az őszi idényből csak egyetlen meccset hagyott ki Csányi Ádám, aki a L-IT-SZEAC-ban 14 bajnoki alkalmával lépett pályára az U15-ös élvonalbeli bajnokságban, mindegyiken kezdőként. „Az első két meccsen meglátszódott az osztályváltás, kellett egy kis idő, nagy ugrás volt. Most már látjuk, hogy milyen az NB I, tudunk az osztályhoz alkalmazkodni. Az első két meccsen nekem sem ment a játék, utána már sikerült azt hozni, amit szerettem volna, egészen a hullámvölgyig. A vége felé már a szélen szerepeltem, ott jobban ment a játék, mint középen, ott sikerült gólokat is szereznem. Nem okozott gondot a posztváltás” – válaszolta portálunknak a fiatal futballista. Tervei szerint a Deák Ferenc Gimnáziumban folytatja a tanulmányait, a futballt már az óvodában elkezdő Csányi Ádám, aki ekkor ismerkedett meg edzőjével, Paksi Péterrel. „Az elején kicsit féltem, amikor behívtak a SZEAC-hoz, de aztán ez is elmúlt. Nehéz lesz a tavaszi szezonunk, de jobban oda fogunk figyelni, mindent meg fogunk tenni azért, hogy az élcsapatok ellen is szoros meccseket játszunk. A Honvéd ellen lehetett volna szorosabb is, mint 4-0, de a Fradi ellen megmutattuk, hogy tudunk a nagycsapatok ellen is játszani. Tavasszal nagyobb erőt tudok belefektetni a fociba, a családom is támogat ebben” – zárta Csányi Ádám.

A visszavágás fűti a SZEAC-ot

Hamarosan már tétmérkőzésen lépnek pályára a L-IT-SZEAC NB I-es utánpótlás bajnokságokban szereplő csapatai: korábban Paksi Péter azt mondta, mindenképpen szeretnének igazolni a tavaszi idényre annak érdekében, hogy sikerüljön bent maradniuk az élvonalban. „Dér Dávidot igazoltuk le Szabadkáról, az U14-es csapatunkhoz, itt még várható 3-4 játékos is. A 2002-es korosztályban nem változott a tendencia, ha van egy tehetségesnek mondott játékos Csongrád megyében, akkor a szülők felől is az az első lépés, hogy nagyobb fővárosi klubok, akadémiák felé elvinni a gyerekeket. Ebben a korban elszakítani a családtól a gyerekeket nem a legjobb megoldás. Valójában a szülők olyan nyomásnak vannak kitéve ezektől a kluboktól, hogy könnyen beadják a derekukat, de nem a legjobb hírek jönnek vissza. Azzal főzünk, amink van, megpróbáljuk az állományunkat egyben tartani." Hozzátette, betegségek és sérülések nem akadályozták a felkészülésüket, amely során két teremtornát is megnyertek, Orosházán és egy ausztriai tornán is sikerült diadalmaskodniuk. A február 25-i bajnoki rajtig még a SZEOL SC U16-os csapatával, valamint a Vojvodinával találkoznak, utóbbi találkozó lesz az Újpest elleni tavaszi rajt főpróbája. Paksi Péter szeretné, ha az U15-ös csapat az év végén az első tízben végezne, ettől nem is állnak messze, hiszen a tizenkettedik helyről várhatják a szezon második felét, mindössze egy győzelemre a kilencedik helyen álló Debrecentől. „Az Újpest ellen van törleszteni valónk, súlyos sérülés, kiállítások, durvaságok jellemezték az ősz első meccsét, ott eléggé lepadlóztak bennünket. A srácok nagyon fogadkoznak, hogy revansot vesznek a sérelmeinken” – zárta Paksi Péter. A L-IT-SZEAC U15-ös és U14-es csapata a tavaszi idényben is Mórahalmon játssza hazai mérkőzéseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.