Sport

Hátország: a válogatott edzőtáborában edződhetett a SZEOL tehetsége

Hátország: a válogatott edzőtáborában edződhetett a SZEOL tehetsége

2017. február 20., hétfő
Hátország: a válogatott edzőtáborában edződhetett a SZEOL tehetsége
szs_labdarugas_futball_foci

Meghívták az U16-os válogatott edzőtáborába a SZEOL SC védőjét, Vörös-Balog Bencét: a nyáron Szegedre került labdarúgó úgy érzi, eredményesebb tavaszuk lehet.

Második alkalommal vehetett részt január végén az U16-os válogatott Telkiben megtartott edzőtáborában a SZEOL SC játékosa,

Vörös-Balog Bence

. A 15 éves labdarúgó az őszi idény mind a 15 mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet az U16-osok másodosztályú bajnokságában, ez alatt egyetlen sárga lapot kapott belső védőként, és egy góllal is hozzájárult a csapat szerepléséhez. "Nem éreztem kiemelkedőnek a játékomat, de nem voltak nagy hibáim sem. Aránylag hoztam, amit tudtam, de nem vagyok teljes mértékben elégedett, úgy érzem, többet is ki tudtam volna hozni magamból” - fogalmazott portálunknak a fiatal védő, aki három társával versenyzett a jobb oldali belső védő posztjáért a

Belvon Attila

által irányított U16-os válogatottban. Február harmadik hetében egy egyhetes, írországi program szerepel a nemzeti csapat naptárában, erre azonban nem kapott meghívót a SZEOL játékosa. Visszajelzésként annyit mondtak neki, ne csüggedjen, ha most nem hívják be, mert nem az a lényeg, hogy folyamatosan bent legyen a válogatottban, hanem hogy minél többet fejlődjön a klubjában, amit figyelni is fognak majd a tavasszal a szövetség munkatársai. "Szerintem a csapattal együtt sokat fejlődtünk a tél alatt. Az első két-három fordulóban nehezen találtuk a helyünket, utána rendbe raktuk a védekezést, kevesebb gólt is kaptunk. Két új edzővel dolgozhatunk, új impulzusokat hoztak, jobb tavaszunk lehet” - tette hozzá csapata szereplése kapcsán Vörös-Balog Bence. A SZEOL U16-os csapata a 16 csapatos bajnokság tizenharmadik helyéről várhatja a hétvégén rajtoló folytatást. A tehetséges védő a megyei I. osztályú Kiskunmajsában futballozott, majd a futsal bajnokságban a SZEOL elleni mérkőzésen figyeltek fel rá a szegediek, így került a nyáron a kék-feketékhez. Tekintve, hogy Szegeden folytatja a tanulmányait, jól jött számára ez a lehetőség, ahol magasabb iramú meccseken fejlődhet. "Nekem nagyon tetszett az ötlet, örülök, hogy idekerültem, jól érzem magam Szegeden. Szeretnék NB I-es labdarúgó lenni, vagy akár külföldön is kipróbálnám magam” - mondta távlati terveivel kapcsolatban Vörös-Balog Bence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.