Sport

Harmincegy sportág versenyzőit díjazta az Nvesz

Harmincegy sportág versenyzőit díjazta az Nvesz

2017. február 14., kedd
Harmincegy sportág versenyzőit díjazta az Nvesz

Tavalyi kimagasló teljesítményük elismeréseképpen 31 sportág 47 versenyzőjét, illetve csapatát díjazta keddi évértékelőjén a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (Nvesz).

A Nvesz a múlt év végén vált ki a Magyar Olimpiai Bizottságból és alakította meg saját köztestületét. Első nagy rendezvényén az elmúlt évi világ- és Európa-bajnokságokon érmes versenyzőket díjazták, köztük 11 világbajnokot és 16 Európa-bajnokot. A nem olimpiai sportágakat összefogó, a sporttörvény módosítása nyomán decemberben megalakult Nvesz elnöke,

Mészáros János

szerint kifejezetten eredményes esztendő volt a tavalyi. 2017-ről szólva pedig azt hangsúlyozta, hogy népes delegációval vesznek részt a júliusi, lengyelországi világjátékokon, emellett sportágaik több hazai világversenyt rendeznek. Megfogalmazása szerint az alapok lerakásának éve következik. "Óriási munka vár ránk. Megpróbáljuk ezt úgy kiépíteni, hogy maximálisan segítse a sportágak szakmai tevékenységét és eredményességét" - mondta. A sportvezető örömtelinek nevezte, hogy ilyen sok sportágban ott vannak a magyarok a világ legjobbjai között, mint azt a tavalyi eredmények is bizonyítják. A szövetséghez tartozó sportágak legfontosabb külföldi viadalára, a négyévenkénti, idén július 20. és 30. között Wroclawban sorra kerülő világjátékokra túlnyomó részben már megtörtént a versenyzők kvalifikációja, és az elnök sikeres szereplést remél a magyar csapattól. Mészáros János hozzátette: Magyarország idén több nem olimpiai sportágban is világverseny házigazdája lesz. Otthont ad például a kick-box- és a szkander-világbajnokságnak, a kendó- és a búvárszövetség Eb-t rendez, emellett több sportág világ- és Európa-kupájáért is Magyarországon versengenek.

Szabó Tünde

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára közölte: a kormány 2016-ban megközelítőleg 380 millió forintos támogatást biztosított a nem olimpiai sportágak szakmai működésére, és ugyanekkora összeg mellett 2017-ben további 138 millióval segíti tizenegy tagszövetségén keresztül az Nvesz kiemelt eseményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.