Férfi vízilabda: paprikás mérkőzésen szenvedett vereséget a BVSC otthonában a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_vasas30_gs

Parázs mérkőzésen, öt góllal nyert a BVSC a Szeged ellen, Manhercz Krisztiánt cserével kiállították a játékvezetők.

Jobban kezdte a találkozót a hazai csapat, Szabó Bence emberelőnyből, Létay és Pásztor akcióból vette be a szegedi kaput, így a hatodik percben már 3-0-ra vezetett a BVSC. Vukicevic centergóljával szépített a Szeged, ám Pásztor második gólja zárta a negyedet, így 4-1-el vághattak neki a csapatok a második negyednek. A második játékrész elején Csapó góljával négyre növelte a különbséget a zuglói gárda, majd hosszú gólcsend következett. Gyűrték egymást becsülettel a csapatok, szórták a játékvezetők a kiállításokat, majd Chilkó Márton szabálytalankodott a szegedi kapu előtt, amiért kiállították négy percre, a BVSC pedig ötméterest végezhetett el. Czigány Károly vállalta magára a feladatot és értékesítette is a büntetőt, ezzel már 6-1-re vezettek a hazaiak, sőt Csapó emberelőnyös góljával még jobban elhúztak. A negyed végén aztán felgyorsultak az események, Sánta és Pásztor is fórból találta be egyik, majd másik oldalon, négy másodperccel a játékrész vége előtt pedig Pásztor 9-2-re módosította az eredményt. Varga Péter ekkor időt kért, Vukicevic pedig egy másodperccel a félidő előtt gólt is szerzett, így 9-3-al fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben igyekezett faragni hátrányát a vendég csapat, Manhercz Ádám büntetőből, Sedlmayer Tamás pedig emberelőnyből volt eredményes, de még így is tetemes előnnyel rendelkezett a fővárosi alakulat. A harmadik negyed végén Manhercz Krisztiánt ráadásul végleg cserével kiállították a játékvezetők, de ekkor már 10-5-re vezetett a BVSC. A mérkőzés hátralevő részében még két-két gólt szereztek a csapatok, így végül 12-7-es győzelemmel tartotta otthon a három pontot a BVSC. Varga Péter együttese a fővárosi hét után jövő hétvégén hazai környezetben az Eger ellen folytatja a bajnokságot.

Férfi vízilabda OB I., középszakasz, 2. forduló

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló – Contitech Szeged Diapolo 12-7 (4-1, 5-2, 2-3, 1-1)
Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Homonnai Dániel, Dodog Szabolcs.
BVSC: Györke – Czigány 2, Szabó B. 1, Török, Létay 2, Kovács P., Pásztor 3. Csere: Csapó 2, Várnai, Ambrus 2, Sugár, Ágh, Szabó Bend. Vezetőedző: Szűcs Levente
Szeged: Meixner – Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs., Manhercz K., Nagy M. 1. Csere: Vukicevic 3, Basara, Chilkó, Mnahercz Á. 1, Illés. Vezetőedző: Varga Péter
Emberelőny: 5/9 ill. 5/12
Ötméteres: 1/1 ill. 1/1
Kiállítás cserével: Manhercz Krisztián
Kiállítás 4 percre: Chilkó Márton
Kipontozódott: Török Béla, Szabó Bendegúz

Előző sztori

Atlétika: Márton Anita kettős győzelmet aratott a téli dobó országos bajnokságon

Következő sztori

Be nem vallott bűnök nyomában az Emlékpontban + FOTÓK