Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Csúri Ákos: A Komócsin-klán mellett van egy Botka-klán is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tudomanyos_szimpozium11_csuri_akos_gs

Szegeden a mai napig kísért Pol Pot megye egykori urának öröksége, és párhuzamokat is vonhatunk a Komócsin-éra és a mostani helyzet között – mondja Csúri Ákos, a Blogstar.hu alapító-főszerkesztője, aki úgy értékelt, hogy ahogy Komócsin, úgy Botka sem foglalkozik semmivel, kizárólag a saját érdekeit szem előtt tartva tör-zúz mindenen keresztül.

A Komócsin-Pol Pot hasonlat Szeged tekintetében szellemi kínzókamrát jelent Csúri Ákos számára. A Blogstar.hu alapító-főszerkesztője a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a kormányhivatalban rendezett tudományos szimpóziumon arról beszélt, hogy a kambodzsai Phnompenben, a híres Toul Slengben, Pol Pot börtönében, kínzókamráiban tett látogatásakor jött rá, hogy a Komócsin-érát jellemző szellemi kínzókamra öröksége a mai napig kísért bennünket. Ennek kapcsán nehezményezte, hogy az ultrabalos ifj. Komócsin Mihály temetésekor a Délmagyarország januárban egy egykori III/III-as főhadnagy és százados mint hitelesként kezelt forrás elmondása alapján a tisztességes, korrekt emberként, felkészült közgazdászként emlékezett az egykori megyei első titkárra. Csúri Ákos problémának tartja azt is, hogy a mai napig nincsenek megnevezve azok, akik egykor megfigyeltek, feljelentettek másokat, azaz azok, akik életeket tettek tönkre.

De nemcsak ez kísért ennek a szellemi kínzókamrának az örökségéből Csúri Ákos szerint. Úgy látja, hogy ifj. Komócsin és Botka László szocialista szegedi polgármester között vezetési stílusban nagyon nagy a hasonlóság, ráadásul a Komócsin-klán mellett van egy Botka-klán is. „Ne feledjük, volt olyan időszak, amikor Botka László, illetőleg az édesanyja és édesapja is polgármester volt Magyarország különböző településein. Szeged tekintetében mindketten gyüttmöntnek számítanak, egyikük sem szegedi, éppen ezért az a szellemi közeg, ami ezt a dél-alföldi regionális központot a 20. század jelentős részében fémjelezte – a fantasztikus egyetemi élet, a polgári mentalitású tudós professzorok és művészemberek gyülekezőhelye –, őket teljesen hidegen hagyta és nem érintette” – fogalmazott a Blogstar.hu alapító-főszerkesztője. Számítógépes hasonlattal élve a joystickhoz hasonlította a Botka-féle vezetési stílust, mint mondta, Szeged szocialista polgármestere semmivel nem foglalkozik, kizárólag a saját érdekeit szem előtt tartva tör-zúz mindenen keresztül.

tudomanyos_szimpozium01_gs„Egy apróságot felejtenek el vele kapcsolatban, nevezetesen azt, hogy Szegeden 2002 óta semmi nem épült. Amit büszkén mutogatnak, azt a 1998 és 2002 közötti szegedi önkormányzat hozta létre. Az ELI lézerközpont pedig egy nemzetközi beruházás, ami kormányzati támogatás nélkül nem valósulna meg. Itt volt Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a Miniszterelnökséget vezető miniszter, akik egy elképesztő ajándékcsomagot adtak Szeged városának, amiért természetesen mindjárt páros lábbal törölte Botka méretes talpát a hátukba, ahogy kitették a lábukat a városból, ahelyett, hogy egy pillanatra is azt a fajta gondolkodásmódot és logikát próbálná magáévá tenni, amit például Lázár János képvisel, amikor Hódmezővásárhely és Szeged együttműködéséről beszél, arról, hogy közösen regionális központtá kellene tenni ezt a térséget. Ehelyett tényleg percemberként viselkedve a napi politikai érdekek és a szalagcímek utáni vágyakozás érdekében teszi a nyilatkozatait a kellemes, meleg szobájából” – fűzte hozzá Csúri Ákos.

A MSZP miniszterelnök-jelöltsége pedig nem változtat ezen semmit, ahogy Csúri Ákos elmondta, azért vállalta ezt, hogy senki ne mondhassa azt, ő semmit nem akar tenni. Az újságíró rámutatott, pontosan tisztában van azzal Botka, hogy a feltételrendszere vállalhatatlan a többi baloldali pártnak. A szocialista városvezető mindezt úgy fogja fel, hogy rendben van, ha 2018-ban nem jár sikerrel, hiszen egy évvel később Szeged újraválasztja majd, mert „itt olyan szinten kézi vezéreli a várost, olyan szinten függ tőle mindenki, hogy ez neki egy biztos terep, ide bármikor vissza tud vonulni, ez az ő kiskirálysága, s szándékai szerint Szeged továbbra is egy nagy vörös folt lesz Magyarország térképén”.

Hírzóna

Már 396 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az ellenzék azonban újra és újra torpedózza a konzultációt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Közösen fejlesztik Csongrád-Csanád és a Vajdaság turisztikai értékeit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és online platformokat állítottak össze.

Tovább olvasom

Közélet

Nyugodt szívvel engedhetik a szülők táborozni a gyerekeket Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bár a vírusjárvány nem szűnt meg, a táborokban kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra.

Tovább olvasom

Aktuál