Bulvár

Csoki fodrozik a Tisza medrében + FOTÓK

Csoki fodrozik a Tisza medrében + FOTÓK

2017. február 10., péntek
Csoki fodrozik a Tisza medrében + FOTÓK
csokifesztival003kf

Természetesen nem a valódi folyóban, hanem csak miniatűr másában. Egy csokimester avatott be minket a készítés rejtelmeibe, s tanácsot is adott, hogy milyen ár felett nem tévedhetünk az édességválasztásban.

Harmadik alkalommal tartanak csokifesztivált az Árkád bevásárlóközpontban február 10. és 12. között. A rengeteg különleges csokoládé mellett idén édességből készítettek egy makettet. A Belvárosi híd alatt folyik át öt méter hosszan Tisza, de nem víz, hanem felmelegített csokoládé van a mederben. Felismerhető a Móra Ferenc Múzeum épülete, az Árvízi Emlékmű és a Szőke Tisza gőzhajó. A csokoládés produkciót létrehozó

Vanya Gábor

callebaut-csokimester lapunknak elárulta, a grillázsszobrászatért

Rimóczi László

, a Magyar Grillázs Szövetség Elnöke felelt, a marcipán figurákat pedig a szegedi cukrász,

Szabadi István

, azaz Popeye készítette. A munkában résztvevők a maguk területén mintegy másfél-két hetet dolgoztak. Csütörtökön este kilenctől hajnali öt óráig rakták össze az elemeket. „Olyan 200-250 kilogramm csokoládé került be a melegen tartó tálba, amelyből egy szivattyú segítségével a felső ághoz juttatjuk a csokoládét. Abban bízunk, hogy három napig működni fog, s egy nemcsak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló csokoládéfolyást mutathatunk be. Soha nem csináltunk még ilyet, ez egy olyan mintaprojekt, amelynek mi sem tudjuk a végeredményét” – mondta a csokimester. A legnagyobb problémát a lejtés jelentheti, mert ez nem olyan, mint egy csokoládé-szökőkút. 20-25 fokos dőlésre lett volna szükség, de akkor már szinte hegyvidéket álmodtak volna a szegedi belváros helyére, így visszavették 10-12 fokra. „A meder nem fűtött, legszívesebben becsuknánk minden ablakot és a fűtést is felkapcsolnánk, hogy minden működjön” – tette hozzá nevetve. S milyen csokoládét ajánl a mester? Azt tanácsolja, inkább kóstoljunk mi. Ha a csokoládé egységára minimum tízezer forint kilogrammonként, akkor valószínűleg nem kapunk rossz minőséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.