Sport

Atlétika: a németországi Sassnitzban nyert újabb versenyt Márton Anita

Atlétika: a németországi Sassnitzban nyert újabb versenyt Márton Anita

2017. február 13., hétfő
Atlétika: a németországi Sassnitzban nyert újabb versenyt Márton Anita
Márton Anita

A német városban 18. alkalommal megrendezett súlylökő versenyen Eperjesi László tanítványa 18,38 méteres, idei második legjobb eredményével előzte meg legnagyobb riválisát, Christina Schwanitzot, aki 18,08 méterig jutott.

Az európai hölgyeknél kétszemélyes versenyfutás zajlik súlylökésben, amelynek egyik résztvevője az olimpiai bronzérmes

Márton Anita

, a másik pedig a német

Christina Schwanitz

. Az idei versenyek alapján a békéscsabai versenyző áll jobban, Düsseldorfban a fedett pályás Európa-bajnok Márton Anita, Karlsruhéban a világ- és Európa-bajnok Schwanitz nyert. A hétvégi, Sassnitzi versenyen ismét a magyar lány bizonyult jobbnak, akinek a 18,38 méteres dobását nem tudta felül múlni a német versenyző. „A mai versenyemet 18,38-al nyertem Sassnitzban, újra legyőzve a németek kiválóságát Christina Schwanitzot. Nagyon jó hangulatú verseny volt, sok nézővel. Pedig „csak” súlylökő verseny volt” –

írta közösségi oldalán

Márton Anita. A magyar lány legközelebb február 18-án Birminghamben, az IAAF World Indoor Tour sorozat befejező állomásán lép dobókörbe. A sorozatban a két versenyző holtversenyben, 17-17 ponttal áll az élen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.