A város is köszöntötte a bronzérmes Szedeákot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_varoshaza10_gs

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülése előtt gratulált és köszöntötte a Magyar Kupában bronzérmes Naturtex-SZTE-Szedeákot.

A testület szerdai ülése előtt fogadta a városházán a hétvégén a kupában bronzérmet szerzett Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőit, játékosait és stábtagjait. Mint azt Joób Márton, a Fogalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy a szegediek fel tudjanak nézni olyan példaképekre, mint amit a Szedeák is képvisel. Hozzátette, a város kiemelten támogatja a csapatot, amelynél nagyon jól szervezett munka zajlik, mind e mellett komoly utánpótlásbázissal is rendelkezik a Szedeák, egyúttal ígérte, mindent elkövetnek azért, hogy a finanszírozás rendben legyen, és a továbbiakban is hozni tudják ezeket az eredményeket.

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester kifejtette, évek óta figyelemmel kíséri a klubot, amely mögött olyan személyiségek és szponzorok állnak, akik fontosnak tartják a fejlődést, az utánpótlás bázist. Úgy folytatta, azok a klubok tudnak megmaradni, ahol egy-két megszállott dolgozik, akik maguk mellé tudnak állítani szervezeteket és támogatókat, egyúttal gratulált a vezetőknek és a játékosoknak az eredményekért. Megjegyezte, olykor 1200 néző is kilátogat a csapat meccseire, ami már nagyon jelentős tétel a városban, főleg, hogy a klub csak a magyar bajnokságban szerepel, ilyen klub pedig a kézilabda csapat után nincs is Szegeden, amely ekkora nézőszámot tudna produkálni.

A Szedeák elnöke, Kardos Péter megköszönte, hogy 2010 óta kiemelt egyesületként működhetnek, hiszen a város támogatása nélkül nem érhették volna el ezt az eredményt, valamint büszkék és boldogok a megszerzett bronzérem után, hogy már nem csak visznek, hanem hoznak is a város számára. A klub első embere egy bronzérmet nyújtott át Szentgyörgyi Pálnak, míg a klub egy ajándékot nyújtott át a Szedeák számára.

A szerdai ülés végén Joób Márton két javaslatot tett: a bizottság elnöke szeretné meghallgatni a városi sporttámogatást igénylő egyesületeket, mielőtt döntést hoznak ebben az ügyben, valamint a jövőben városi elismerésben részesítenék a kimagasló eredményt, eredményeket elérő diáksportolókat.

no images were found

Előző sztori

Sportkoalíció alakul a szegedi sportélet erősítéséért

Következő sztori

Utolsó lehetőség, hogy lássa az Erdélyi Panorámát