Közélet

A város is köszöntötte a bronzérmes Szedeákot + FOTÓK

A város is köszöntötte a bronzérmes Szedeákot + FOTÓK

2017. február 22., szerda
A város is köszöntötte a bronzérmes Szedeákot + FOTÓK
szedeak_varoshaza10_gs

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülése előtt gratulált és köszöntötte a Magyar Kupában bronzérmes Naturtex-SZTE-Szedeákot.

A testület szerdai ülése előtt fogadta a városházán a hétvégén a kupában bronzérmet szerzett Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőit, játékosait és stábtagjait. Mint azt

Joób Márton

, a Fogalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy a szegediek fel tudjanak nézni olyan példaképekre, mint amit a Szedeák is képvisel. Hozzátette, a város kiemelten támogatja a csapatot, amelynél nagyon jól szervezett munka zajlik, mind e mellett komoly utánpótlásbázissal is rendelkezik a Szedeák, egyúttal ígérte, mindent elkövetnek azért, hogy a finanszírozás rendben legyen, és a továbbiakban is hozni tudják ezeket az eredményeket.

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester kifejtette, évek óta figyelemmel kíséri a klubot, amely mögött olyan személyiségek és szponzorok állnak, akik fontosnak tartják a fejlődést, az utánpótlás bázist. Úgy folytatta, azok a klubok tudnak megmaradni, ahol egy-két megszállott dolgozik, akik maguk mellé tudnak állítani szervezeteket és támogatókat, egyúttal gratulált a vezetőknek és a játékosoknak az eredményekért. Megjegyezte, olykor 1200 néző is kilátogat a csapat meccseire, ami már nagyon jelentős tétel a városban, főleg, hogy a klub csak a magyar bajnokságban szerepel, ilyen klub pedig a kézilabda csapat után nincs is Szegeden, amely ekkora nézőszámot tudna produkálni. A Szedeák elnöke,

Kardos Péter

megköszönte, hogy 2010 óta kiemelt egyesületként működhetnek, hiszen a város támogatása nélkül nem érhették volna el ezt az eredményt, valamint büszkék és boldogok a megszerzett bronzérem után, hogy már nem csak visznek, hanem hoznak is a város számára. A klub első embere egy bronzérmet nyújtott át Szentgyörgyi Pálnak, míg a klub egy ajándékot nyújtott át a Szedeák számára. A szerdai ülés végén Joób Márton két javaslatot tett: a bizottság elnöke szeretné meghallgatni a városi sporttámogatást igénylő egyesületeket, mielőtt döntést hoznak ebben az ügyben, valamint a jövőben városi elismerésben részesítenék a kimagasló eredményt, eredményeket elérő diáksportolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.