Kultúra

A Dollárpapa szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban

A Dollárpapa szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban

2017. február 14., kedd
A Dollárpapa szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban
somogyi_konyvtar01kf

Közönségtalálkozót tartanak a Somogyi-könyvtárban február 22-én, szerdán 16.30-tól Gábor Andor Dollárpapa című komédiájához kapcsolódóan, a Szegedi Nemzeti Színház március 3-i bemutatóját megelőzően.

A közönségtalálkozón részt vesz

Horváth Péter

, a darab rendezője, valamint

Szilágyi Annamária, Rácz Tibor

és

Rédei Roland

, a darab szereplői. Moderátor:

Gortva Tamás

, a Radnóti Miklós Gimnázium tanára. A kabaréban feltűnő ifjú szerző, később regényíró, költő, humorista, publicista, dalszövegíró

Molnár Gál Péter

szavaival a pesti kabaré bármilyen hangon verselni képes napszámosa. Élete, életműve példázat arról az ellentmondásos útról, amely a művelt, baloldali polgárt a kommunizmus hívévé tette a huszadik század első felének Magyarországán. 1917-ben írt műve, a Dollárpapa gogoli alaptörténetet dolgoz fel magyar szereplőkkel. Az 1957-es filmváltozatban

Rajz János

alakítása tette felejthetetlenné a meggazdagodni az ígéret földjén is képtelen kisembert. Kitörölhetetlenül belénk ívódtak azok a képsorok, melyeken Rajz a szeles amerikai utcákon szendvicsemberként próbálja megkeresni a betevőt, hogy aztán kedves rokonainak itthon tört magyarsággal bizonygassa, hiába érkezett a tengerentúlról, ő bizony nem lett milliomos; 10 arany dollár minden vagyona.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.