Vízilabda: a válogatott összetartás után a Szolnok ellen folytatják Manhercz Krisztiánék

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_szolnok08_gs

Sűrű napjai vannak a Szeged Contitech Diapolo játékosának Manhercz Krisztiánnak, aki a válogatott összetartás után klubjával Pécsre utazik egy háromnapos edzőtáborba.

Megtartotta hétvégén első keretedzését
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya. A szolnoki összetartásra két szegedi pólós, az olimpiát is megjárt Manhercz Krisztián, illetve a válogatottban újoncnak számító Sedlmayer Tamás kapott meghívót. Az első keretedzésen húsz játékost nézett meg a szövetségi kapitány, akik közül többen jó eséllyel bekerülhetnek majd a február elején esedékes Volvo-kupa keretébe is.

„Aki meghívót kap a válogatottba, az mindig igyekszik a maximumot teljesíteni az edzéseken is, ez egy nagy megtiszteltetés, ami minden játékos álma, attól függetlenül, hogy ki a szövetségi kapitány” – reagált Manhercz Krisztián arra a kérdésre, hogy milyenek a benyomásai az új szakvezetővel kapcsolatban. „Az edzések és az edzéseken kívül eltöltött idő is jó hangulatban telt, tetszik ez az új mentalitás amit Märcz Tamás képvisel. Most egy nagyon fiatal társaság jött össze, beszéltük is a srácokkal, hogy a 2015-ös U20-as világbajnoki keretből öten is részt vehettünk az összetartáson” – tette hozzá a szegedi pólós.

Märcz Tamás többször hangsúlyozta, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet megváltani a világot, így nagyon sok új taktikai elemet sem taníthat meg a srácoknak, sokkal fontosabb feladata volt a szolnoki edzésnek, hogy a játékosok összeszokjanak, ismerkedjenek egymással. Azt is hozzátette, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos szituációkban lehet talán a leghamarabb látható fejlődést elérni, ennek megfelelően erre nagyobb hangsúly került ezen a hétvégén, ahogy szeretné majd a jövőben felgyorsítani a csapat játékát.

A szegedi játékosoknak nehéz feladattal folytatódik a bajnokság szombaton, ugyanis a Szolnok vendégeként szállnak majd medencébe. „Most elutazunk Pécsre egy háromnapos edzőtáborba, ahol a pécsi csapattal együtt tudunk majd készülni. Sajnos nem úgy sikerült az év vége ahogy szerettük volna, becsúszott két döntetlen, illetve a magyar kupától is búcsúztunk. Ezeket a botlásokat mindenképpen szeretnénk kijavítani, így fontos lesz a Szolnok elleni mérkőzés” – összegezte Manhercz Krisztián.

Előző sztori

Még Gyurcsányt is kétszer annyian javasolták miniszterelnöknek, mint Botkát

Következő sztori

Labdarúgás: munkába lendült a Szeged-Grosics