/

Vádat emeltek a késelő nigériai férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szegeden tanuló nigériai egyetemistával szemben, aki honfitársát szúrta meg 2016 tavaszán.

A vádirat szerint a vádlott 2016. április 5-én a kora esti órákban egy az egyetemisták által is látogatott szórakozóhelyek egyikén összeveszett honfitársával az italfogyasztásukból eredő költségek viselésén. Ennek során a vádlott a társát megütötte, valamint elvette tőle a készpénzét is azzal az indokkal, hogy az fedezi az italfogyasztás rá eső részét.

Ezt követően a vádlott egy másik szórakozóhelyre távozott, ahol Bajnokok Ligája meccset nézett egy nagyobb társasággal, majd ismételten szóváltásba keveredett egy másik, ugyancsak nigériai honfitársával. A szóváltás oka az volt, hogy a vádlott magához vette a társa által a szórakozóhelyen elhagyott irattárcát a benne levő okmányokkal, készpénzzel és egyéb okiratokkal együtt, s amikor ezt szóvá tették felé, akkor a vádlott ezt letagadta és el akarta hagyni a vendéglőt.

Ezt követően alakult ki közte és a tárca tulajdonosa között vita, majd lökdösődés, amely a nyílt utcán is folytatódott. Este 11 óra körül a vádlott látszólag a helyszínt elhagyta, amit észlelve társa is visszaindult a szórakozóhelyre. Ezt kihasználva a vádlott elővett egy összecsukható zsebkést, visszaszaladt és a honfitársát hátba szúrta. A szúrás a jobb lapockatájékon érte a férfit, aki ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett, őt súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították és orvosi ellátásban részesítették.

A vádlottat az értesített és a helyszínre kiérkező rendőrök a későbbiekben – mivel onnan elmenekült – előállították és őrizetbe vették. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, önbíráskodás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Előző sztori

Miért zavarják Csongrádot a fák?

Következő sztori

Dohányboltba akart betörni a szentesi férfi