Bulvár

Vádat emeltek a késelő nigériai férfival szemben

Vádat emeltek a késelő nigériai férfival szemben

2017. január 4., szerda
Vádat emeltek a késelő nigériai férfival szemben
jog_birosag_torveny

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szegeden tanuló nigériai egyetemistával szemben, aki honfitársát szúrta meg 2016 tavaszán.

A vádirat szerint a vádlott 2016. április 5-én a kora esti órákban egy az egyetemisták által is látogatott szórakozóhelyek egyikén összeveszett honfitársával az italfogyasztásukból eredő költségek viselésén. Ennek során a vádlott a társát megütötte, valamint elvette tőle a készpénzét is azzal az indokkal, hogy az fedezi az italfogyasztás rá eső részét. Ezt követően a vádlott egy másik szórakozóhelyre távozott, ahol Bajnokok Ligája meccset nézett egy nagyobb társasággal, majd ismételten szóváltásba keveredett egy másik, ugyancsak nigériai honfitársával. A szóváltás oka az volt, hogy a vádlott magához vette a társa által a szórakozóhelyen elhagyott irattárcát a benne levő okmányokkal, készpénzzel és egyéb okiratokkal együtt, s amikor ezt szóvá tették felé, akkor a vádlott ezt letagadta és el akarta hagyni a vendéglőt. Ezt követően alakult ki közte és a tárca tulajdonosa között vita, majd lökdösődés, amely a nyílt utcán is folytatódott. Este 11 óra körül a vádlott látszólag a helyszínt elhagyta, amit észlelve társa is visszaindult a szórakozóhelyre. Ezt kihasználva a vádlott elővett egy összecsukható zsebkést, visszaszaladt és a honfitársát hátba szúrta. A szúrás a jobb lapockatájékon érte a férfit, aki ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett, őt súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították és orvosi ellátásban részesítették. A vádlottat az értesített és a helyszínre kiérkező rendőrök a későbbiekben - mivel onnan elmenekült - előállították és őrizetbe vették. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, önbíráskodás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.