Közélet

Újabb kezdeményezésbe vágna a jószívű szegedi taxis

Újabb kezdeményezésbe vágna a jószívű szegedi taxis

2017. január 4., szerda
Újabb kezdeményezésbe vágna a jószívű szegedi taxis
berinszki_zoltan002kf

Újabb projektbe kezdene Berinszki Zoltán, a „Taxisok a gyerekekért” közösségi ötletgazdája. Azt szeretné, ha támogatók jóvoltából beteg gyermekek szállítására is alkalmas mikrobuszt kaphatnának a gyermekkórházak, első körben a szegedi. A jószívű taxis azt reméli, az onkoterápiás klinika kis betegei gyorsabban gyógyulnának, ha több időt tölthetnének családjukkal a kórház falain kívül, ezért minél több feledhetetlen élményhez juttatná őket.

Még keresi a támogatókat, de nagyon lelkesen és határozott elképzelések alapján folytatná

Berinszki Zoltán

szegedi taxis a „Taxisok a gyerekekért” kezdeményezést, vagyis annak eszméjét. Az országossá nőtt program sikerén felbuzdulva, mely az elmúlt hetekben több száz fősre duzzadt támogatói és fuvarozói oldalról egyaránt, azt az elképzelést tűzte ki, hogy támogatói segítséggel minél több gyermekkórház számára elérhetővé váljon egy saját mikrobusz. A járművel így megfelelő felügyelet és felszerelés mellett a beteg gyerekeket tulajdonképpen bármilyen foglalkozásra elvihetnék, amelyet orvosai is engedélyeznek. „Először Szegeden próbálnánk meg kísérleti jelleggel aszerint, milyen véleménnyel vannak a szakemberek az onkoterápiás klinikán kezelt gyerekek egészségügyi állapotáról. Hogyan hat a gyógyulásukra egy nap a vadasparkban , a játszótéren, vagy a Szent-Györgyi Albert Agórában. Hiszem, hogy az ilyen élményeknek pozitív hozadéka lenne, a projekt sikere pedig példaként szolgálhatna más intézményeknek is” – vallja. A szegedi taxis szívén viseli a beteg gyermekek és családtagjaik sorsát, lévén, hogy korábban mentősként dolgozott, számos családi tragédiával szembesült. Ezért is tartja fontosnak, hogy a „Taxisok a gyerekekért” mozgalom a közösség tagjainak lehetőségeihez, valamint kollégái vállalásához képest tovább működjön. Berinszki Zoltán portálunknak azt mondta, örömmel tölti el, ha a taxisok továbbra is segítenek a rászoruló családoknak, ugyanakkor azt is megérti, ha valaki hosszú távon nem tudja vállalni az ingyenes fuvarozást. Számos jó példát említett viszont az ország szinte minden szegletéből, melyek révén a családok teljes létszámmal tölthették a karácsonyt, együtt szilveszterezhettek. Nem titkolta ugyanakkor, hogy a támogató hozzászólásokhoz képest elenyészően, de támadások is érték a kezdeményezést, elsősorban az interneten. „Annyira megviseltek ezek a hozzászólások, hogy úgy éreztem, feladom. Lelkileg összetörtem, de igyekszem nem foglalkozni a fanyalgókkal. Úgy látszik, amíg mentős voltam, jó ember voltam, amint taxis lettem, megbélyegeztek. Pedig mint ember, nem változtam, maradtam, aki voltam.” Azt viszont mindenképpen példaértékűnek tekinti, hogy az elmúlt néhány hétben több mint 800 fősre nőtt nyilvános Facebook-csoportjuk, ahol jóakarók, segítségkérők és taxisok egyaránt megosztják tapasztalataikat, élményeiket. Berinszki Zoltán „családjaként” emlegeti ezt az összetartó közösséget, melynek ügyéhez jelentősen hozzájárult az is, hogy a szegedi taxi társaság – ahol dolgozik – ugyancsak szívesen az ötlet mellé állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.