Egyetem

Szegeden az Erasmus+ programról

Szegeden az Erasmus+ programról

2017. január 20., péntek
Szegeden az Erasmus+ programról

Szegeden tartanak pályázatíró szemináriumot a Tempus Közalapítvány munkatársai január 24-én, kedden. A rendezvényre olyan óvodák, iskolák, kollégiumok és művészeti intézmények képviselőit várják, akik 2017-ben pályázni szeretnének az Európai Unió által támogatott Erasmus+ programban.

A szegedi szemináriumon gyakorlati tanácsokat kaphatnak az érdeklődők az ún. stratégiai partnerségek megvalósításához, amelyekben különböző intézmények és szervezetek nemzetközi együttműködésére van mód. Több ország óvodái és iskolái dolgozhatnak egy-egy közös projekten, illetve megvalósulhatnak módszertani vagy tananyagfejlesztések is. Az együttműködések témái nagyon változatosak lehetnek, a környezettudatos gondolkodástól, a zenepedagógiai gyakorlat megújításán keresztül, a munkaerőpiac által elvárt készségek fejlesztéséig bármi előfordulhat, amire igény van a hazai intézményekben. A nemzetközi projektekben a gyerekek izgalmas feladatokban, érdekes programokon vehetnek részt, a pedagógusok pedig eközben szakmai tapasztalatokat szerezhetnek és információt cserélhetnek külföldi kollégáikkal. A résztvevők nemzetközi találkozókra utazhatnak a partnereikhez, az együttműködés pedig számos területen járul hozzá a pedagógusok és a diákok fejlesztéséhez, fejlődéséhez. Idén minden eddiginél magasabb forrás, csaknem 10 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre oktatási intézmények és oktatással foglalkozó szervezetek számára az Erasmus+ programban. Így 2017-ben várhatóan a korábbiaknál jóval többen vehetnek részt az EU nemzetközi együttműködéseket támogató programjában – akár a dél-alföldi régióból is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.