Közélet

Párbeszéd: ellenzéki előválasztás nélkül nincs kormányváltás

Párbeszéd: ellenzéki előválasztás nélkül nincs kormányváltás

2017. január 21., szombat
Párbeszéd: ellenzéki előválasztás nélkül nincs kormányváltás

A Párbeszéd szerint kizárólag egymillió új szavazó bevonásával lehet leváltani a jelenlegi kormányt, az állampolgárok politikai aktivizálásának növeléséhez pedig elengedhetetlen egy ellenzéki előválasztás lebonyolítsa.

Szabó Tímea

, az ellenzéki párt társelnöke szombaton, a Párbeszéd budapesti taggyűlését követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, a testület tagjainak többsége támogatta az elnökség választási felkészülési stratégiáját és a további ellenzéki egyeztetéseket az előválasztás mikéntjéről. Kiemelte, a Párbeszéd taggyűlése felállította azt a munkacsoportot, amely májusig megnevezi a párt miniszterelnök-jelöltjét és 106 egyéni képviselőjelöltjét. Szabó Tímea hangsúlyozta, hisznek abban, hogy sikerül létrehozniuk egy a "választókat bevonó, értelmes ellenzéki együttműködést", ennek hiányában azonban önállóan is készek megmérettetni magukat a 2018-as választáson. A Párbeszéd továbbra is elkötelezett Mindenki számít című programja mellett, amelynek legfontosabb lépései a szegénység és a korrupció visszaszorítása, valamint az emberhez méltó megélhetés biztosítása - fejtette ki az ellenzéki párt társelnöke. Szabó Tímea kérdésre válaszolva megjegyezte, remélik, hogy

Botka László

, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is hajlandó lesz részt venni egy előválasztási folyamatban, továbbá bíznak abban, hogy arról a következő hetekben meg tudnak majd állapodni az érintett pártok. A Párbeszéd társelnöke bejelentette, hogy az elnökségi tagságáról lemondott

Erőss Gábort Hegyesi Beáta

Pest megyei elnök váltja a taggyűlés szombati döntése értelmében. Az új elnökségi tag rövid bemutatkozásában azt mondta, munkája során megpróbál új választói rétegeket megszólítani és elsősorban a nők figyelmét kívánja felhívni arra, hogy a Párbeszéd programja miként segítheti őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.