Közélet

Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökével tárgyalt Brüsszelben

Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökével tárgyalt Brüsszelben

2017. január 26., csütörtök
Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökével tárgyalt Brüsszelben
Orbán Viktor; Daul, Joseph

A jövő heti máltai EU-csúcstalálkozóról, az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokról tárgyalt egymással csütörtök délután Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke az EPP brüsszeli székházában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A migráció témaköre az egyik legfontosabb prioritása az EU soros máltai elnökségének, így ez a kérdés nagy hangsúllyal szerepelt Orbán Viktor és Joseph Daul megbeszélésén, különös tekintettel arra, hogy a - Fideszt is soraiban tudó - EPP kongresszusát is Máltán rendezik meg március végén. A csütörtöki tárgyaláson a magyar és a francia politikus országaik belpolitikai aktualitásairól is szót ejtett. Orbán Viktor ezt követően a kereszténydemokrata irányultságú CDI pártszövetség vezetőségi ülésén vett részt Brüsszelben, ennek a szervezetnek a magyar miniszterelnök jelenleg az egyik alelnöki tisztségét tölti be - tájékoztatott a sajtófőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.