Sport

Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-vb-t sem kapta meg

Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-vb-t sem kapta meg

2017. január 28., szombat
Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-vb-t sem kapta meg

Magyarország a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-világbajnokság rendezési jogát sem kapta meg a nemzetközi szövetségtől (IHF), amelynek szombati párizsi tanácsülésén jelölték ki a helyszíneket.

A 2021-es tornának Spanyolország öt városa - Granollers, Badalona, Lleida, Tarragona és Castellón - ad otthont, a 2023-as vb-t pedig Dánia, Norvégia és Svédország rendezi közösen, de a pontos helyszíneket még nem határozták meg. A spanyolok egyetlen ellenfele a magyar pályázat volt, a skandináv trió pedig a magyarok és az oroszok beadványával szemben nyerte el a lehetőséget. A magyar szövetséget (MKSZ) az IHF tavaly ősszel értesítette a jelentkezési lehetőségről, miután Magyarország a 2021-es és a 2023-as férfi világbajnokság rendezési jogát sem kapta meg. A pályázatban Győr, Veszprém, Budapest, Tatabánya, Szeged és Debrecen szerepelt lehetséges helyszínként. Minden jelentkezőnek szombaton kora délután kellett bemutatnia anyagát az IHF vezetőtestülete előtt. "A prezentációnk jól sikerült, jónak tartottuk a koncepciónkat, és a felkérés miatt is nagyon bizakodóak voltunk" - nyilatkozta az MTI-nek

Horváth Gabriella

, az MKSZ nemzetközi igazgatója, az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagja. Hozzátette, egyelőre nem tudják, mi áll a magyarok számára kedvezőtlen döntés hátterében. "Nagyon csalódott vagyok, mert sok munkát fektettünk bele, és úgy érzem, nem rajtunk múlt a siker. Akikkel beszéltem, szimpatizáltak velünk, végül mégis más lett a szavazás kimenetele" - nyilatkozta Horváth. Magyarország 1982-ben és 1995-ben rendezett női világbajnokságot (utóbbit Ausztriával közösen), 2004-ben és 2014-ben pedig Európa-bajnokságot (utóbbit Horvátországgal együtt). Idén decemberben Németország, 2019-ben pedig Japán ad otthont a világbajnokságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.