Sport

Kosárlabda: nem lassít a Szedeák, harmadik meccsét is magabiztosan nyerte

Kosárlabda: nem lassít a Szedeák, harmadik meccsét is magabiztosan nyerte

2017. január 29., vasárnap
Kosárlabda: nem lassít a Szedeák, harmadik meccsét is magabiztosan nyerte
szedeak_gortat_bs_lodz51_gs

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Szedeák a European Youth Basketball League szegedi állomásán, így továbbra is száz százalékos.

A Honvéd és a Cracovia legyőzése után újabb lengyel csapattal kellett szembenéznie a Szedeáknak az EYBL vasárnapi játéknapján. A szegedi csapat eddig nagyon magabiztosan hozta a mérkőzéseit és ezúttal is nagyon jól kezdett, állva hagyta ellenfelét, a negyedik percben már 12-0-s előnyben voltak a hazaiak. A lengyel pontcsendet

Zakrzewski

törte meg egy triplával, de ezután sem lassított

Simándi Árpád

együttese, az első játékrész végére tizenöt pontos előnyt építettek ki a szegediek (31-16). A második negyed első másfél percében is csak Szedeák-kosár született, a 15. percben már 41-18-at mutatott az eredményjelző, sőt a félidő előtt már 30 pont is volt a különbség. A harmadik negyedben megpróbálkoztak a lengyelek a felzárkózással és egy 7-0-ás futással indították a játékrészt, de a szegedi győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A Szedeák ma még játszik egy mérkőzést: este hétkor a BC Megyeri Tigers elleni mérkőzésükkel zárul a torna.

EYBL, Szeged, 3. forduló

Szedeák – Gortat BS Lodz 90-71 (31-16, 28-16, 17-22, 14-17)

Szedeák:

Banda 8, Varga 15, Bjelic 5/3, Pinnyey 12/3, Cservák -. Csere: Gardi -, Milovic 10, Kass F. 2, Polányi 4, Mickic 21, Balogh 13/3, Kass B -.

Lodz:

Zakrzewski 20/12, Wnuk -, Brandys 12/3, Rajch 10, Kujawa 13. Csere: Lipinski 2, Bogus 5, Sadowski 1, Firlej -, Rafalek -, Jakubowksi -, Kosut 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.