Kosárlabda: megvan a tizedik Kosársuli siker

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli51

Megszerezte 10. győzelmét az NBI B csoportos bajnokságban a Vásárhelyi Kosársuli. Az egy hete a listavezető Miskolcot legyőző EKE Eger KOK-nak csak momentumai voltak a találkozón, amit végül a kék-sárgák 88-68-ra nyertek meg. Egy hét múlva a fővárosban, a MAFC ellen küzdenek a továbbra is második helyezett Vas Péterék.

Gyorsan betermelt néhány kosarat a hazai csapat, ám csak átmenetileg tudtak vezetést szerezni, mivel Csabák háromszor talált be távolról. Kelemen és Varga vezérletével ismét meglógtak néhány ponttal a kék-sárgák. (23-15) Bár a különbség még nőtt a kisszünetre, de Vasékon mégis látszott, hogy az elmúlt hetek utazásai, és nehéz mérkőzései miatt a megszokottnál fáradtabban mozogtak.

A második periódus Genal pillanataival indult. A Kosársuli magas játékosa gyorsan gyártott 9 pontot, mellette Vas és Szabó szorgosskodott. A Heves megyeieknek viszont nem igazán volt vezére. A 43-30-as állás ellenére nem ment túl jól a dobás a hódmezővásárhelyieknek, ráadásul a sok faultjuk miatt az egriek hamar elkezdhettek büntetőzni, így egy kicsit csökkent a differencia.

Illés Balázs betörésével már 7 pontra zárkózott az Eger a második félidő elején. Egészpályás letámadásra váltott a Csongrád megyei alakulat. Ez megzavarta Váczi Péter legénységét, akik kapkodni kezdtek, Vas Péterék nem is nézték ezt tétlenül, és biztos, 20 pontos távolságra szakadtak el ellenfelüktől a zárójátékrészre.

Nem adta fel azonban az Eger. Három perc alatt hét egységet faragtak hátrányukból Csabák és Csákvári góljaival. A sötét mezesek igencsak öszsekapták magukat, pörgőss és agresszív védekezésükkel megkeserítették Varga Zalánék életét. A negyed derekáig bírta az Eger, ezután már az történt, amit Utasi Gábor fiai akartak, és végül megszerezték 10. győzelmüket az idényben, bebiztosítva ezzel második helyüket a tabellán.

Vásárhelyi Kosársuli SE – EKE Eger KOK 88-68 (29-20, 16-14, 20-11, 23-23)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Radnóti M., Vadász Cs. És Kátay Cs. A..
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 420 néző.
Kosársuli:
SZABÓ 19, KELEMEN 11/6, Rostás I. 6, VAS 17/6, VARGA 13/3.
Csere: Genal 11/3, Béres 4, Nemes 4, Kis Molnár 1, Tóth-Baranyi 2.
Edző: Utasi Gábor

Eger: Tóth 7, Jakab 5/3, CSABÁK 19/9, Illés 10, CSÁKVÁRI 15/3.
Csere: Ungi 4, Fülöp 4, Szabó -, Megyes -, Demeter -, Veres 3/3, Beák 1.
Edző: Váczi Péter

Utasi Gábor: “Nagyon értékes győzelem ez a mai, az Eger nagyon kellemetlen ellenfél. Nem véletlenül tréfált már meg több csapatot is. Sikerült a legponterősebb játékosukat kivonni a játékból. Az elmúlt meccsekhez képest kicsit javult a védekezésünk, viszont a letámadás ellen sokat hibáztunk, ezért nem lett nagyobb a különbség. Gratulálok a csapatomnak!”

Előző sztori

Donald Trump látogatást tett a CIA központjában

Következő sztori

Vasárnap is több felé marad a hideg, ködös idő