Közélet

Kísértetek lakják a svéd királyi kastélyt Szilvia királyné szerint

Kísértetek lakják a svéd királyi kastélyt Szilvia királyné szerint

2017. január 3., kedd
Kísértetek lakják a svéd királyi kastélyt Szilvia királyné szerint

Szilvia svéd királyné azt állítja, hogy kísértetek lakják a stockholmi királyi kastélyt, de szerinte nagyon barátságosak, nem kell tartani tőlük.

XVI. Károly Gusztáv

király 73 éves felesége a svéd köztévé egy új, csütörtökön adásba kerülő dokumentumfilmjében beszél erről, mely a stockholmi Lovön-szigeten fekvő Drottningholm-palotát, a királyi család 1600-as években alapított rezidenciáját mutatja be. "Ez a hely tele van történelemmel. És itt vannak kis barátaink is... a szellemek. Mind nagyon barátságosak, de az ember olykor érzi, hogy nincs teljesen egyedül. Jöjjenek el és tapasztalják meg maguk is! Nagyon izgalmas, nincs mitől tartani" - mondja a műsorban a királyné, aki egy német üzletember és egy brazil nő gyermeke. A királynéi interjút ismertető angol nyelvű hírportál, a TheLokal.se szerint a svéd uralkodó felesége a legkevésbé sem ijed meg a "túlvilági lakótársaktól", akiknek a társaságát úgymond személyesen is megtapasztalta.

Szilvia

királyné nem az egyetlen az uralkodócsaládban, aki hisz a kísértetekben. A dokumentumfilmben megszólal a király testvére, Krisztina hercegnő is, akinek ugyancsak meggyőződése, hogy az ódon házakat kísértet járja. "Rengeteg az energia ebben a házban, és furcsa lenne, ha ez nem fejeződne ki hangok és alakok formájában" - mondja. Amatőr kísértetvadászok maguk is megpróbálhatnak találkozni az állítólagos szellemekkel, mert az UNESCO világörökségi listáján is szereplő 17. századi palota egész évben nyitva áll a látogatók előtt, kivéve a déli szárnynak a királyi család által lakott termeit. Az elvilágiasodott svédekre amúgy egyáltalán nem jellemző a babonásság - jegyezte meg az AFP.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.