Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Jégkorong: a gyerekeké volt a főszerep a műjégpályán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

jegkorongosok005kf

Korival felszerelt gyerkőcök árasztották el a szegedi műjégpályát péntek délelőtt, ugyanis a Tisza-parti városba érkezett a Koriolimpia program. Hasonló rendezvénynek eddig csak a budapesti Tüskecsarnok adott otthont még decemberben, de a szervezők azt remélik, hogy a kezdeményezésből országos szintű sorozat kerekedhet ki.

Miskolcról és Budapestről is érkeztek gyerekek, hogy egy játékos vetélkedőn vegyenek részt a szegedi műjégpályán. A Szegedhoki Koriolimpia egy új kezdeményezésnek a második állomása, amelynek célja, hogy minél több fiatallal szerettesse meg a jeget és a korcsolyázást. A kezdeményezés mögé állt a szegedi önkormányzat, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., valamint az idén kilencvenedik születsénapját ünneplő Magyar Jégkorong Szövetség is.

„Körülbelül 40 évvel ezelőtt létezett egy Hajtás pajtás névre hallgató ügyességi vetélkedő-sorozat, amiben gyerekként én is részt vettem és nagyon élveztem. Most, hogy az utánpótlás jégkorongban dolgozom, felmerült bennem a gondolat, hogy valami hasonlóval a jégre csalogathatjuk a gyerekeket” – fogalmazott protálunknak Pápai Miklós, a Tisza Volán SC Szegedi Vízmű szakosztályvezetője. „Egy budapesti barátomnak felvetettem az ötletet, akinek tetszett a gondolat, aki így tovább adta egy miskolci barátjának és így jutottunk el idáig, hogy ez a szegedi most már a második állomása a Koriolimpiának. Az első eseménynek a budapesti Tüskecsarnok adott otthont, a szegedi helyszín után pedig még Miskolcra is elutaznak a gyerekek” – tette hozzá a szakvezető.

Mindenképpen fontos kiemelni a program közösségépítő szerepét, hiszen a városok hokipalántái nem egymással versenyeztek: a budapesti, miskolci és szegedi gyerekeket vegyesen osztották csapatokba. A különböző ügyességi feladatokat a fiatalokkal foglalkozó edzők állították össze, amelyben helyet kaptak a korcsolyázó tudást fejlesztő gyakorlatok mellett speciálisan a jégkoronghoz szükséges képességeket fejlesztő feladatok is, mint például az ütő kezelése vagy a korongvezetés. Budapestről a Kanadai Magyar Hokiklub, Miskolcról pedig a DVTK lelkes lurkói érkeztek a Tisza Volános hokipalánták mellé, a nap végén pedig az élmények mellett minden résztvevő gyerek egy-egy éremmel és oklevéllel gazdagodott. A szervezők a kísérő szülőkről és szakvezetőkről sem felejtkeztek el, a csarnok bejáratánál meleg teát, pogácsát és gyümölcsöket kínáltak a kísérőknek amíg a gyerekek a jégen ügyeskedtek.

Egy ilyen program megszervezése és összehangolása persze nem kis feladat, de ahogy Pápai Miklós fogalmaz, amikor gyerekekről van szó, ez egyáltalán nem fáradság. A szakvezető azt is elmondta, hogy jó lenne, ha többször tudnának hasonló rendezvényeket szervezni, hiszen mindez a gyerekek szórakoztatásáról szól és persze arról, hogy a fiatalok megérezzék a mozgás örömének ízét.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Aktuál