Hidas Judit könyvét mutatják be a Somogyi hangoskönyvtárában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hangoskonyvtar12kf

Hidas Judit “Seb – Krízisregény a kertvárosból” című regényét a szerző közreműködésével mutatják be a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában február 1-jén, szerdán 16.30-kor. Az írónő beszélgetőtársa Retek Erika.

Hidas Judit regényében eddig még fel nem dolgozott témához nyúlt. Három család egymásba fonódó történetét meséli el. A történet a 2008-as hitelválság idején játszódik. A szereplők egy Budapest környéki kertvárosban élnek. Az agglomeráció világa újszerű téma a magyar irodalomban: eddig még nem készült olyan magyar prózai alkotás, amely a rendszerváltás után Budapestről kiköltöző polgári réteg világát és annak ellentmondásait mutatja be emberi sorsokon keresztül.

A kaleidoszkópszerű elbeszélés egyszerre olvasható társadalmi regényként, krízisregényként, krimiként vagy épp szerelmi történetként” – olvasható a kötet ajánlójában.

Hidas Judit első kötete 2013-ban jelent meg a L’Harmattan Kiadónál Hotel Havanna címmel, a szerző 2014-ben ezzel a kötettel képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. A könyvben szereplő novellákkal 2012-ben bejutott a fiatal tehetségeket elismerő Petri-díj három döntőse közé.

Társszerzője a 2015-ben kiadott Anyátlan nemzedék című beszélgetős könyvnek (L’Harmattan Kiadó).

A Seb Hidas Judit első regénye. A Kalligram Kiadónál jelent meg, 2016-ban.

Előző sztori

Fazekas: folyamatosan nő a magyar mezőgazdaság kibocsátása

Következő sztori

Egy budai építkezés margójára – Bérc utca 6/b.