FM-államtitkár: a kormány az idén 40 millió forintot fordít állatvédelemre

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A költségvetésben a kormány az idén 40 millió forintot különített el az állatvédelmi feladatokra, ebből az összegből folytatódik a menhelyi kutyák ivartalanítása, az ebrendészeti telepek és állatmenhelyek korszerűsítése, valamint a felelős állattartásról szóló lakossági tájékoztatás is – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Zsigó Róbert hozzátette: a kormány, a kormány szervei, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a civil szervezetekkel együttműködve az elmúlt években sokat lépett előre az állatvédelem területén.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: 2010 óta különböző pályázatok útján közel 3 milliárd forint került a természet- és állatvédő szervezetekhez. A szervezetek fejlesztéseit és programjait támogatta ebből a forrásból a magyar állam és az Európai Unió.

Előző sztori

Jogerősen nyolc évre ítéltek egy budapesti drogkereskedőt

Következő sztori

Felmérték a hazai ragadozómadár-állományt