Közélet

Fidesz-KDNP: kiszámíthatóság és megbecsülés az egészségügyben és a pedagógusoknál

Fidesz-KDNP: kiszámíthatóság és megbecsülés az egészségügyben és a pedagógusoknál

2017. január 28., szombat
Fidesz-KDNP: kiszámíthatóság és megbecsülés az egészségügyben és a pedagógusoknál
Áder János

A kormánypártok szerint a létbizonytalanság helyett kiszámíthatóság, a megalázás helyett megbecsülés tapasztalható ma az oktatásban és egészségügyben a szocialista kormányzáshoz képest.

Hollik István

kereszténydemokrata képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a baloldal korábban a sorozatos pénzkivonásokkal nemcsak veszélybe sodorta a kórházak működését, hanem kilátástalanná tette a dolgozók helyzetét is. Az intézmények összevonásával, megszüntetésével több ezer egészségügyi dolgozó és pedagógus veszítette el állását - tette hozzá. A politikus elmondta azt is, hogy a baloldal egyetlen egy, a két szektort támogató intézkedést sem támogatott, viszont "hergeli" a dolgozókat, akiknek demonstrációkat szervez. Hollik István hangsúlyozta, hogy 2010-óta a Fidesz-KDNP-kormányok folyamatosan pótolják az oktatásból, egészségügyből korábban kivont összegeket, ennek nyomán béremelések indultak el elsőként a pedagógusoknál, majd az egészségügyben. Kiemelte, hogy tavaly szeptemberben az ápolók bérfejlesztése is elindult, amelynek mértéke 2019-re 65 százalék lesz, a szakorvosok, szakgyógyszerészek bére pedig két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik. Kérdésre válaszolva Hollik István reagált arra a hírre, amely szerint

Botka László

, Szeged MSZP-s képviselője szolgálati autóval távozott egy rendezvényről, miközben korábban azt mondta, hogy tömegközlekedéssel jár a szmogriadó alatt. A KDNP politikusa szerint Botka László ugyanazt a "gyurcsányista, őszödi, szocialista vonalat" folytatja, mint elődei: mondanak valamit, és aztán annak az ellenkezőjét teszik, hazudnak az embereknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.