Közélet

Előzetes letartóztatásban az édesanyját kirabló szentesi férfi

Előzetes letartóztatásban az édesanyját kirabló szentesi férfi

2017. január 20., péntek
Előzetes letartóztatásban az édesanyját kirabló szentesi férfi

A Szentesi Járási Ügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a szentesi férfinak, aki január 16-án az édesanyját bántalmazta azért, hogy pénzt adjon neki.

A gyanú szerint az elkövető január 16-án, a délutáni órákban, felszólította a vele közös ingatlanban élő édesanyját, hogy adjon neki 30.000,-Ft-ot. A sértett megtagadta a pénz átadását, a férfi ekkor több alkalommal lábon rúgta a megromlott egészségű sértettet, miközben követelte tőle a pénzt. A sértett a bántalmazás és a fenyegetés hatására átadta a 30.000,-Ft-ot az elkövetőnek, aki távozott az ingatlanból. A Szentesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.