Közélet

Bizalmatlanság vagy megfontoltság? – Cégvezetői pályázatról vitáztak Algyőn

Bizalmatlanság vagy megfontoltság? – Cégvezetői pályázatról vitáztak Algyőn

2017. január 20., péntek
Bizalmatlanság vagy megfontoltság? – Cégvezetői pályázatról vitáztak Algyőn
testuletiules_algyo11_gs

Bene Zoltán marad a faluház vezetője, de arról nem született döntés, hogy a Gyevitur vezetői posztjára pályázatot írjanak-e ki, továbbá az is kiderült az algyői képviselő-testület ülésén, hogy egyelőre nem sikerült mindenben megegyezni a Klikkel.

Az algyői fürdőt és a hotelt üzemeltető cég ügyvezetője kénytelen volt végighallgatni egy személyét érintő vitát az algyői képviselő-testület ülésén.

Szűcs Szabolcs

egy évre szóló megbízatása március végén jár le, és arról folyt személyeskedésektől sem mentes vita, hogy pályázat nélkül határozatlan idejűre változtassák a kinevezést, egy évvel tolják ki pályázat nélkül a megbízatását, vagy pályázatot írjanak ki a posztra.

Tavaly februárban választottak új vezetőt

a Borbála Fürdőt és a Levendula Hotelt üzemeltető önkormányzati társaság, a Gyevitur Algyői Vendégház és Turisztikai Nkft. élére, ám a Fidesz-frakció és a volt polgármester által támogatott

Havass Balázs

visszalépett még munkába állása előtt, így márciusban egy másik pályázó, a fürdőt vezető

Szűcs Szabolcs kapott bizalmat egy évre

. A bizottságok, a négyfős Fidesz-frakció és a nagyközség előző polgármestere nem támogatta Molnár előterjesztését,

Gonda János

azt hiányolta, hogy nincs B változata a határozati javaslatnak, és azzal jött, hogy ezzel csorbult a képviselő-testület jogköre. A polgármester ezt vitatta, mint mondta, az A változat elfogadásával nincs is értelme egy B-nek, szerinte az a fő kérdés, hogy megvan-e a bizalom a jelenlegi cégvezető irányába. A Fidesz-frakciót vezető

Pongrácz Tamás

módosítót nyújtott be, ez C változatra, nevezetesen hogy még egy évig maradjon Szűcs Szabolcs és majd 2018-ban írjanak ki pályázatot a posztra.

Gubacsi Enikő

alpolgármester értelmetlennek tartotta a döntés elhalasztását, és azt is felvetette, hogy a vitát végighallgató Szűcsöt kellene megkérdezni, egyáltalán vállalná-e újból csak egy évre a Gyevitur vezetését. Erre a cégvezető azt mondta, inkább később válaszolna. Később, amikor Molnár Áron arról kérdezte, hogy egyáltalán milyen úgy dolgozni, hogy az ember tudja, egy évre szóló megbízatása van, a cégvezető úgy fogalmazott, egy ügyvezető mindig több évre tervez, az 1 és a Pongrácz által felvetett plusz 1 év kapcsán megjegyezte, ilyen esetben megfordul az ember fejében, hogy vajon odategye-e magát 100% fölött is. Hozzátette, szeretne hosszú távon dolgozni Algyőn, látja a lehetőségeket a cégben. Szeretné elérni, hogy ha kimondják a Borbála fürdő vagy a Levendula hotel nevét, akkor mindenki tudja, hogy Algyőről van szó, ám ehhez hosszabb idő kell. Azt is elmondta, ha a testület plusz egy évre bízza meg, akkor is folytatja a megkezdett munkáját. A testület végül gyakorlatilag elhalasztotta a döntést, arról határoztak, hogy a februári ülésen újból előhozzák a témát, s akkor döntenek, hogy Szűcs maradjon-e a Gyevitur élén vagy ismételten megpályáztassák a posztot.

testuletiules_algyo10_gs

A vitát értékelve Molnár Áron portálunknak elmondta, az volt a célja az előterjesztéssel, hogy kiderüljön, mi a véleménye a testületnek egy újabb pályázatról, ugyanis a Gyevitur élére az elmúlt 3-4 évben nagyjából 3-4 pályázatot írtak ki. „A kérdés egyértelmű volt, akarunk-e pályázatot, vagy Szűcs Szabolcs eddigi munkáját értékelve úgy döntünk, hogy folytathatja anélkül, hogy egy pályázati procedúrának tennénk ki őt és az egész céget. Minden vezetőt vissza lehet hívni, de egyfajta bizalmat tükrözött volna, ha megkapja a kinevezést a Fidesz-frakció és a volt polgármester alkotta többség részéről. A meghozott döntésnek sok értelme nincs, gyakorlatilag arról van szó, hogy nem kapott bizalmat az ügyvezető az ötfős többségtől” – összegzett a településvezető. Pongrácz Tamás visszautalt tavalyi nyilatkozatára, a Fidesz-frakciót vezető képviselő szerint a fürdő és a hotel vezetése egyenként teljes embert igényelne. „Minimum nem elegáns, hogy olyan előterjesztés került a testület elé, amely igazi döntési lehetőséget nem tartalmazott, hiszen vagy Szűcs Szabolcs kinevezését támogattuk volna vagy nem. Ezért is nyújtottam be módosító indítványt” – magyarázta. Hozzátette, hazánk legtöbb önkormányzatánál bevett szokás – függetlenül attól, hogy elégedettek-e az ügyvezetővel vagy sem –, hogy ezt a posztot megpályáztatják. Utalt arra is, hogy a jegyző készített korábban egy előterjesztést, a Gyevitur rossz pénzügyi helyzetére felhívva a figyelmet, bár megjegyezte, egy év alatt nem lehet csodát tenni.

Marad a faluház élén Bene Zoltán

Egy másik személyi kérdésben azonban egyhangúan született döntés, továbbra is

Bene Zoltán

vezeti az Algyői Faluház és Könyvtárat. Az igazgató a biztonság kedvéért külön rákérdezett, hogy az előterjesztés mellékletét is megszavazták-e, az tartalmazta ugyanis az idei algyői programok tervezete mellett azt is, hogy ki is legyen a falunapok sztárfellépője. Mindez azért fontos momentum, mert

tavaly januárban

Gonda János javaslatára a Fidesz-frakció

Herczeg Józseffel

kiegészülve azt szavazta meg, hogy a jövőben a képviselők határozzák meg, kik legyenek a fellépők, vagyis a képviselő-testület jogköre immár a fellépő zenekarok kiválasztása, nem pedig a programot szervező intézményé, amely eddig is egyeztetett az önkormányzattal. Amennyiben sikerül megegyeznie a faluháznak a zenekarral, akkor a Beatrice lesz az egyik fellépő idei falunapokon.

Még egyezkednek a Klikkel

Gonda János kérdésére a polgármester elmondta, kedden találkoztak a Klik képviselőjével, az iskola vagyontárgyaival kapcsolatban felmerült korábbi kérdéseket szerették volna tisztázni. Elindult egyfajta egyeztetés, a februári testületire készül előterjesztés. A Klik-nek problémát okoz, hogy az iskola tornacsarnokát – a képviselő-testület javaslatára – a sportkör ingyenesen használhatná, a tankerület arra hivatkozott, hogy az oktatáson kívül ingyen semmit sem támogathatnak – ebben a témában próbál javaslatokkal előállni az algyői önkormányzat. Az amortizáció kérdésében sincs konszenzus, a Klik azt kérte, hogy a szakminisztériumtól kérjenek állásfoglalást, mert ez is fontos, a tankerület ugyanis nincs felhatalmazva az amortizációval kapcsolatos kérdésekben a döntéshozatalra. Molnár Áron elmondta, mivel a képviselő-testület által megfogalmazott módosítások egyikét sem fogadta el a Klik, a februári testületi ülésen újból tárgyalják az ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.