Az MSZP elnöksége támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László; Molnár Gyula

Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét – közölte az ellenzéki párt vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula – a szocialista párt elnökségének ülésén született döntéseket ismertetve – hozzátette: az MSZP azt kéri a szövetségesektől, a civilektől, a változást akaróktól, hogy Botka László jelölésének kérdését vizsgálják meg.

A politikus – a pártja XI. kerületi irodájában tartott sajtótájékoztatón – azt mondta, az elnökség teljes körűen felhatalmazta Szeged szocialista polgármesterét arra, hogy a következő hetekben folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, 2017 a válaszok éve lesz: választ kell adniuk arra, hogyan és miképpen lehet leváltani a kormányt. Mit kell azért tenni, hogy 2018-ban mindenki megérezhesse, mit jelent egy másik, jobb országban élni – tette hozzá.

Botka László elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat, a kapott felhatalmazással felelősségteljesen kíván élni. Azon a véleményen volt, hogy a magyar választópolgárok többsége kormányváltást akar.

A demokratikus oldalnak az a felelőssége és kötelessége, hogy ehhez megteremtse a politikai feltételeket, hogy a választói akaratból 2018-ra kormányzóképes parlamenti többség legyen – hangsúlyozta Szeged polgármestere.

Az ellenzéki politikus szerint egységes kormányképes alternatíva, közös indulás, vagyis közös lista kell, 106 közös képviselőjelöltre van szükség, akiket a választók előzetes megkérdezése alapján választanak ki.

Szükség van új baloldali politikára is – mondta. Kifejtette, az igazságosság új politikája lerombolja az Orbán-rezsimet, de egyértelművé teszi, hogy nem a 2010 előtti világot kívánják visszahozni.

“Ezek nem az én feltételeim, ezek a minimális feltételek ahhoz, hogy eséllyel tudjon a demokratikus oldal a 2018-as választásokon indulni” – fogalmazott.

Hozzátette: bízik abban, hogy az új igazságosság programjáról vita kezdődik, hiszen ahhoz ajánl szövetséget a demokratikus oldal valamennyi pártjának, civil szervezetének. Mint mondta, a nyitottság nagyon fontos eleme lesz a politikájuknak, ezért várják a javaslatokat is a programhoz.

Botka László közölte, hogy a következő napokban, hetekben megkezdi a szövetségesekkel a tárgyalásokat. “Ezt nem a nyilvánosságnak szánom, mert hiszen ez csak technika, nem hiszem, hogy a választópolgárokat ez foglalkoztatja” – jegyezte meg.

Molnár Gyula a sajtótájékoztató elején jelezte, hogy mindig készen áll a kérdésekre, de ezúttal a részletekről még nem tudnak beszélni. A sajtótájékoztató után Botka László távozott, az elnökség zárt ülése folytatódott.

A DK elküldi Botka Lászlónak a “Sokak Magyarországa” programot

A Demokratikus Koalíció (DK) várja Botka László jelentkezését az ellenzéki pártok választási együttműködéséről szóló egyeztetésére és elküldi az MSZP-s politikusnak a “Sokak Magyarországa” című programját.

A DK ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatta Botka László miniszterelnök-jelöltségét és teljes körűen felhatalmazta arra, hogy folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez.

A DK reagálásában azt írta, egyetértenek Botka Lászlóval abban, hogy a kormányváltáshoz új baloldali programra van szükség, a párt már közel egy évvel ezelőtt elfogadta és közzétette saját “Sokak Magyarországa” című átfogó programját.

Hangsúlyozták: ezekről az ügyekről és nem pedig az ellenzéki pártok együttműködésének technikai részleteiről szóló vitát tartják fontosnak, ezért e program mentén folytatja a tárgyalásokat.

KDNP: Botka László annak a politikának a támogatója, amely már 2010 előtt megbukott

A baloldali hatalmi ambícióiról szól a baloldali miniszterelnöki casting – mondta el a Klubrádiónak a Fidesz-KDNP parlamenti képviselője. Hollik István úgy látja, Botka László annak a politikának a támogatója, amely már 2010 előtt megbukott.

Default thumbnail
Előző sztori

Elkészült az R-GO és Szabadi Diána közös videóklipje

Következő sztori

Labdarúgás: Dorogról érkezik kapus a Szeged 2011-hez

Legutóbbi hasonló cikkek