Közélet

Autóklub: az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedésre

Autóklub: az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedésre

2017. január 9., hétfő
Autóklub: az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedésre

A nagy hidegben a gépkocsivezetőknek is fel kell készülniük a téli közlekedésre - hívta fel a figyelmet Pintér József, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági szakág igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az extrém körülmények miatt fontosnak nevezte, hogy az autósok a hosszabb utat előre tervezzék meg, az apróbb részletekre is odafigyelve. Célszerű például indulás előtt teletankolni a gépjárművet - jelezte. A szakértő kifejtette, hogy rétegesen kell öltözködni és nem tanácsos télikabátban vezetni. Ebben még a biztonsági övet is nehéz bekapcsolni, és a vezetést is akadályozhatja - jegyezte meg. Hozzátette, hogy nem javasolja a kapucni viselését vezetés közben, mert a perifériás látást akadályozza, és így balesetveszélyes. Célszerű felkészülni az elakadásra is - mondta, javasolva, hogy a hideg időben vigyenek magukkal az autósok meleg teát termoszban, továbbá jó ha van az autóban hólánc, kesztyű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.