Közélet

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Botka László polgármester

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Botka László polgármester

2017. január 23., hétfő
A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Botka László polgármester
szmog003kf

Korlátozza a járműforgalmat és ingyenessé teszi a tömegközlekedést a január 27-éig elrendelt szmogriadó.

"Elrendelem Szeged Megyei Jogú város közigazgatási területén a szmogriadó riasztási fokozatát" - közölte Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. A városi szálló por szennyező anyag koncentráció növekedésének elkerülése érdekében a városvezetés felkéri az ipari jellegű helyhez kötött légszennyező források üzemeltetőit a település teljes közigazgatási területén a hőenergia- és/vagy technológiai eredetű kén-dioxid és/vagy szilárd anyag kibocsátásuk 50 %-os csökkentésére. A légszennyező anyagok csökkentése érdekében január 24.-én üzemkezdettől január 27-én üzemzárásig a helyi tömegközlekedési szolgáltatás ingyenes biztosítását rendelte el a polgármester.

Szeged város közigazgatási területén tilos:

- az öt tonnát meghaladó össztömegű gépjárművek, járműszerelvények, lassú járművek belterületet érintő átmenő forgalma, - a kétütemű benzinmotorral hajtott járművek közlekedése, - a belső égésű motorral hajtott helyhez kötött berendezések (pl. aggregátok, munkagépek, stb.) működtetése. Kivételt képeznek azok a tartalék áramforrásként használt aggregátorok, amelyek a vonatkozó biztonságtechnikai előírások alapján az áramellátás folyamatosságát biztosítják.

A forgalomkorlátozás alól kivételt képező gépjárművek köre:

- a tömegközlekedés járművei, - a megkülönböztető jelzést használó — vagy azzal rendelkező -, valamint az ilyen járművek által közrefogott járműoszlop, - a villamos meghajtású járművek, valamint a hármas hatású szabályozott motorüzemű katalizátorral felszerelt taxik (amennyiben tevékenységüknek megfelelő személy-, illetve teherszállítást végeznek), - a közszükségleti áruszállítás, a közszolgáltatás, a polgári védelem, a katonaság, a katasztrófa-elhárítás, a környezet-védelem és a közegészségügyi szolgáltatás gépjárművei, amennyiben ilyen feladatukat teljesítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.