A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Botka László polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szmog003kf

Korlátozza a járműforgalmat és ingyenessé teszi a tömegközlekedést a január 27-éig elrendelt szmogriadó.

“Elrendelem Szeged Megyei Jogú város közigazgatási területén a szmogriadó riasztási fokozatát” – közölte Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. A városi szálló por szennyező anyag koncentráció növekedésének elkerülése érdekében a városvezetés felkéri az ipari jellegű helyhez kötött légszennyező források üzemeltetőit a település teljes közigazgatási területén a hőenergia- és/vagy technológiai eredetű kén-dioxid és/vagy szilárd anyag kibocsátásuk 50 %-os csökkentésére.

A légszennyező anyagok csökkentése érdekében január 24.-én üzemkezdettől január 27-én üzemzárásig a helyi tömegközlekedési szolgáltatás ingyenes biztosítását rendelte el a polgármester.

Szeged város közigazgatási területén tilos:

– az öt tonnát meghaladó össztömegű gépjárművek, járműszerelvények, lassú járművek belterületet érintő átmenő forgalma,

– a kétütemű benzinmotorral hajtott járművek közlekedése,

– a belső égésű motorral hajtott helyhez kötött berendezések (pl. aggregátok, munkagépek, stb.) működtetése. Kivételt képeznek azok a tartalék áramforrásként használt aggregátorok, amelyek a vonatkozó biztonságtechnikai előírások alapján az áramellátás folyamatosságát biztosítják.

A forgalomkorlátozás alól kivételt képező gépjárművek köre:

– a tömegközlekedés járművei,

– a megkülönböztető jelzést használó — vagy azzal rendelkező -, valamint az ilyen járművek által közrefogott járműoszlop,

– a villamos meghajtású járművek, valamint a hármas hatású szabályozott motorüzemű katalizátorral felszerelt taxik (amennyiben tevékenységüknek megfelelő személy-, illetve teherszállítást végeznek),

– a közszükségleti áruszállítás, a közszolgáltatás, a polgári védelem, a katonaság, a katasztrófa-elhárítás, a környezet-védelem és a közegészségügyi szolgáltatás gépjárművei, amennyiben ilyen feladatukat teljesítik.

Előző sztori

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték a szegedi Kovács Lajosnét

Következő sztori

Szabó Tünde: 2017 a klubok, az egyesületek és az akadémiák támogatásának éve lesz